Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ετσι οδηγούν σε χρεωκοπία τις κατασκευαστικές

Την στιγμή που η Κυβέρνηση μιλά για συνέπεια ,το Δημόσιο έχοντας εξασφαλισμένη ασυλία οδηγεί σε ασφυξία χιλιάδες επιχειρήσεις αφου αρνείται να καταβάλλει τα χρήματα που τους χρωστά.

Ήδη μικρομεσαίες κατασκευαστικές βρίσκονται στα πρόθυρα χρεωκοπίας επειδή δεν πληρώνονται για έργα που έχουν πραγματοποιήσει. Αποκαλυπτικό είναι έγγραφο προς τους Νομάρχες Λάρισας ,Τρικάλων και Καρδίτσας, τους Δημάρχους Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και τους Δημάρχους Δήμων πρωτευουσών των Επαρχιών των Νομών της Θεσσαλίας που απέστειλε το ΤΕΕ- Τμήμα Κ&Δ Θεσσαλίας. Στο έγγραφο αυτό αποκαλύπτεται η αναλγησία και η υποκρισία που χαρακτηρίζει πλέον το Δημόσιο. Το ΤΕΕ επισημαίνει την κορύφωση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί στον εργοληπτικό κόσμο εξαιτίας εκκρεμοτήτων σε έργα με φορείς υλοποίησης τους ΟΤΑ και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία για την επίλυσή τους. Οπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή που εστάλη προς όλους τους προαναφερθέντες φορείς της Αυτοδιοίκησης "η καθυστέρηση πληρωμής πιστοποιημένων εργασιών ή, ακόμη και περαιωμένων έργων που ήδη δόθηκαν σε χρήση, δημιουργεί ασφυκτική οικονομική πίεση στα μέλη μας που ασχολούνται με την παραγωγή των δημοσίων έργων, προσδοκώντας ένα εύλογο κέρδος που με την καθυστέρηση «εξανεμίζεται» μέσα από τον αναγκαστικό δανεισμό τους για να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους.

Φυσικά , τα προβλήματα πληρωμών δεν εντοπίζονται μόνο στην Θεσσαλία και του ΟΤΑ αλλά αφορούν το σύνολο της χώρας και την κεντρική Κυβέρνηση. Αποκαλυπτικό είναι ότι ακόμα και η κεντρική διοίκηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο και εισηγμένες κατασκευαστικές οι οποίες ενώ κατασκευάζουν για λογαριασμό του μεγάλα έργα όχι μόνο δεν εξοφλούνται αλλά δεν τους παρέχεται ούτε η δυνατότητα συμψηφισμού με τις υποχρέωσεις που έχουν έναντι του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki