Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Δ.Αττική: αναστολή οικοδομικών αδειών

Αναστέλλεται για ένα χρόνο (ως το Μάιο του 2011) η χορήγηση οικοδομικών αδειών και η εκτέλεσης αντίστοιχων εργασιών στους ορεινούς όγκους της Δυτικής Αττικής (Πατέρας, Γεράνεια, Κιθαιρώνας και Πάστρα), σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Πρόκειται για έκταση συνολικού εμβαδού 500.000 στρεμμάτων στην οποία σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ συγκεντρώνεται μεγάλος φυσικός πλούτος, όπως: δάση, δασικές εκτάσεις, γεωλογικοί σχηματισμοί μεγάλου ενδιαφέροντος, υγρότοποι, ρέματα και αξιόλογα τοπία.
Παράλληλα θα συνταχθεί μελέτη για την ολοκλήρωση της διαδικασίας οριοθέτησης και καθορισμού χρήσεων γης, την οποία επεξεργάζεται ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας (ΟΡΣΑ).
Η Υπουργική Απόφαση με τίτλο «Αναστολή χορήγησης οικοδομικών αδειών και εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών στην περιοχή των ορεινών όγκων Πάστρα, Πατέρα, Κιθαιρώνα και Γερανείων της Δυτικής Αττικής», περιλαμβάνει και την προστασία του υγρότοπου Ψάθα, που βρίσκεται στην απόληξη των παραπάνω ορεινών όγκων.
Συνημμένα το ΦΕΚ και το σχεδιάγραμμα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki