Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τι ζητούν οι κατασκευαστές

Εάν το υπουργείο προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, αυτό θα πρέπει να γίνει με γνώμονα μόνο την μείωση αυτών εκτός ελαχίστων περιοχών του νομού Αττικής και Θεσσαλονίκης που μπορεί να αυξηθούν, επισημαίνει η Ομοσπονδία Κατασκευαστών η οποία ζητά και την άμεση μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για τις οικοδομικές επιχειρήσεις. Αιτήματα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου προς τους αρμόδιους υπουργούς είναι:

1) Η κατάργηση του φόρου ακίνητης περιουσίας στις οικοδομικές επιχειρήσεις για τα απούλητα διαμερίσματα ή η αναστολή εφαρμογής τέτοιου φόρου για δέκα χρόνια μετά την έκδοση των οικοδομικών αδειών.

2) Η αναστολή εφαρμογής του ΦΠΑ στα νεόδμητα ακίνητα τουλάχιστον μέχρι το 2016

3) Η μείωση των ζωνών εμπορικότητας ή η κατάργηση αυτών σε όλα τα επαγγελματικά ακίνητα της χώρας

4) Εάν το υπουργείο προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, αυτό θα πρέπει να γίνει με γνώμονα μόνο την μείωση αυτών εκτός ελαχίστων περιοχών του νομού Αττικής και Θεσσαλονίκης που μπορεί να αυξηθούν.

5) Η άμεση μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων στο 4% και εφόσον δεν αναβληθεί η εφαρμογή του ΦΠΑ στα ακίνητα, το ποσοστό να μειωθεί από 23% σε 13%.

6) Το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για την αυθαίρετη δόμηση στη χώρα θα πρέπει να συμπεριλάβει όλα τα ακίνητα που έχουν αυθαιρετήσει μέχρι και την κατάθεση του ν/σ στην Βουλή ή μέχρι 3/07/2012, ημερομηνία έναρξης του ΝΟΚ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki