Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ακίνητα:Το Δημόσιο έπνιξε την αγορά

Φορολογία και «στάση πληρωμών» από την πλευρά του Δημοσίου έχουν οδηγήσει την οικοδομή και τις κατασκευές σε αδιέξοδο.Στην Ελλάδα, ο κατασκευαστικός κλάδος έχει καταρρεύσει. Οι επενδύσεις σε κατοικίες έχουν μειωθεί κατά περίπου 70% από το 2006, ενώ ταυτόχρονα οι συνεχείς περικοπές του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και η αδυναμία του Δημοσίου να εξοφλήσει τις οφειλές του, έχουν οδηγήσει σε πάγωμα τον τομέα της κατασκευής υποδομών. Η ανάσχεση της πτωτικής τάσης στην ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα και η προσδοκώμενη επανεκκίνηση των επενδύσεων και των δημοσίων έργων δεν είναι ορατές προς το παρόν. Εκτιμάται ότι η ζήτηση για τα οικοδομικά υλικά θα σημειώσει περαιτέρω ουσιαστική μείωση το 2012, και θα κυμανθεί περίπου στο ¼ του προ πενταετίας επιπέδου.

Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει, η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ και όπως προκύπτει το επίπεδο της οικοδομικής και της κατασκευαστικής δραστηριότητας για το 2012 θα βρεθεί σε επίπεδα αρνητικού ρεκορ προκαλώντας έντονα προβλήματα και στον κλάδο της βιομηχανίας οικοδομικών υλικών.

Ενδεικτικό των προσδοκιών θα πρέπει να θεωρηθεί το γεγονός, ότι στις προβλέψεις που διατυπώνει η τσιμεντοβιομηχανία δεν κάνει καμία αναφορά τόσο στις τάσεις που θα επικρατήσουν την επόμενη χρονιά όσο και στον πιθανό χρόνος ανάκαμψης της οικοδομικής και της κατασκευαστικής δραστηριότητας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki