Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κτίζω ή αγοράζω;

Για τους περισσότερους το ερώτημα είναι «αγορά ή ενοίκιο». Για κάποιους άλλους όμως το ερώτημα είναι «αν θα πρέπει να κτίσω ή να αγοράσω». Η απάντηση θα σας εκπλήξει, καθώς πολλοί άνθρωποι της αγοράς υποστηρίζουν ότι «παρά την ύφεση και την κρίση στην αγορά ακινήτων η περίοδος αυτή είναι η καλύτερη για όσους μπορούν και έχουν τα χρήματα για να κτίσουν». Αιτία; Οι μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για να περιορίσετε το κόστος της κατασκευής και οι ευκαιρίες που προσφέρονται για εξόφληση της επένδυσης με ένα αξιοπρεπή διακανονισμό. Υπάρχει όμως και ένα ακόμη στοιχείο που δεν πρέπει να υποτιμάται. Οι αλλαγές: στον ΓΟΚ , στην διαδικασία έκδοση των οικοδομικών αδειών και περιορισμοί στην εκτός σχεδίου δόμηση, μπορεί να προκαλέσουν ένα νέο δυσμενέστερο περιβάλλον . Με δεδομένο ότι , κάθε αλλαγή που γίνεται στην Ελλάδα , δυσκολεύει την ζωή των πολιτών της ενδεχομένως και αυτές οι αλλαγές να κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις για πολλούς ιδιοκτήτες οικοπέδων που σκέπτονται να προχωρήσουν στο κτίσιμο μίας οικοδομής.

Το πρώτο στοιχείο που προβάλλουν οι άνθρωποι της αγοράς ως επιχείρημα είναι το «κόστος εργασίας». Με δεδομένο ότι αυτή την στιγμή πολλά συνεργεία οικοδομικών εργασιών είναι χωρίς δουλειά , υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης των αμοιβών και του τρόπου εξόφλησης . Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το κόστος εργασίας στην οικοδομή παραμένει ουσιαστικά στάσιμο από την αρχή της ύφεσης μέχρι σήμερα. Σημαντικό επίσης στοιχείο είναι ότι, επειδή δεν υπάρχουν πολλές δουλειές και η προσφορά είναι μεγάλη οι αιτίες για καθυστερήσεις έχουν περιοριστεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν. Τι σημαίνει αυτό; Λιγότερο άγχος και κυνηγητό και δυνατότητα ενός χρονικού προγραμματισμού.

Το δεύτερο στοιχείο είναι η δυνατότητα « έξυπνων επιλογών» στα οικοδομικά υλικά που εξασφαλίζουν ποιότητα και καλή τιμή. Μπορεί τα στοιχεία της στατιστικής αρχής να εμφανίζουν το κόστος των οικοδομικών υλικών αυξημένο αλλά η ύφεση έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι «προσφορές» που γίνονται στην αγορά . Παράλληλα , ο αγοραστής έχει την δυνατότητα διαπραγμάτευσης με τον προμηθευτή προκειμένου να εξασφαλίσει καλύτερη τιμή και ευνοϊκότερους όρους πληρωμής. Στην αγορά σήμερα μπορεί κάποιος να αναζητήσει , προσφορές για τα περισσότερα προϊόντα. Προσοχή όμως, γιατί υπάρχουν προσφορές και «προσφορές».

Το τρίτο στοιχείο είναι ότι σήμερα έχουν περιοριστεί οι αποκλίσεις στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ενός έργου. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικά γιατί παρέχει την δυνατότητα να υλοποιήσετε με μικρή χρονική απόκλιση το έργο περιορίζοντας και το κόστος της επένδυσης.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki