Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η οικοδομή σε Ελλάδα και κόσμο

Στην Ελλάδα, η επιδείνωση της οικονομικής συγκυρίας οδήγησε σε έντονη υποχώρηση της οικοδομικής δραστηριότητας τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα. Ιδιαίτερα η πτώση της ζήτησης για αγορά κατοικίας, οφείλεται αφενός στην κρίση της πραγματικής οικονομίας και στη δημοσιονομική προσαρμογή – γεγονότα που έχουν επηρεάσει αρνητικά το εισόδημα των νοικοκυριών και τις προσδοκίες τους για απασχόληση – και αφετέρου στη μείωση των χορηγήσεων στεγαστικών δανείων. Στις ΗΠΑ, η ανάκαμψη του κατασκευαστικού κλάδου δεν έγινε ορατή κατά τη διάρκεια του 2010.

Στις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, η κατανάλωση παρέμεινε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ σημείωσε περαιτέρω μείωση στην αγορά της Φλόριντα.

Στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η γενικευμένη οικονομική κρίση εξακολούθησε να συμπιέζει τη ζήτηση δομικών υλικών, αν και με ηπιότερους ρυθμούς από ότι το 2009. Σε αντιδιαστολή με τις τάσεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, η ζήτηση δομικών υλικών στην Ανατολική Μεσόγειο ήταν αυξημένη.

Στην Τουρκία, εκτιμάται ότι η οικονομική ανάκαμψη οδήγησε σε άνοδο της κατανάλωσης τσιμέντου κατά 15% περίπου. Στην Αίγυπτο, η ζήτηση διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα, κυρίως λόγω των έργων οικιστικής ανάπτυξης.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki