Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΟΙΚΟΔΟΜΗ : Ποιά υλικά ακρίβυναν

Οι αυξήσεις στις τιμές των οικοδομικών υλικών κάνουν ακόμα δυσκολότερη την ανάκαμψη καθώς περιορίζουν τα περιθώρια των κατασκευαστών να προχωρήσουν σε σημαντικές εκπτώσεις στις τιμές. Ήδη , το κόστος κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών αυξήθηκε τον Οκτ.΄10 κατά 3,1% σε ετήσια βάση, έναντι μείωσής του κατά -0,7% τον Οκτ.΄09. Σημειώνεται ότι στο συνολικό κόστος κατασκευής τους.οι τιμές του υλικού κόστους κατασκευής των νέων κατοικιών συμβάλλουν πάνω από το ήμισυ .

Η άνοδος αυτή του κόστους των υλικών κατασκευής κατοικιών τον Οκτ.΄10 οφείλεται κυρίως στην άνοδο των τιμών των υλικών του σιδηρού οπλισμού (+7,2%), των υλικών θέρμανσης και αποχέτευσης (+7,7%,) και των ηλεκτρολογικών υλικών (+6,2%). Οι τιμές των λοιπών κατηγοριών των υλικών κατασκευής κινήθηκαν τον Οκτ.΄10 στα περυσινά επίπεδα.Οι βασικές ομάδες υλικών, «κονίες και έτοιμο σκυρόδεμα»  και «ξυλεία και προϊόντα από ξύλο» σημείωσαν οριακή άνοδο (Οκτ.΄10: +0,3%,Οκτ.΄09: +1,5%) και (Οκτ.΄10: +0,7%, Οκτ.΄09: +0,3%) αντίστοιχα.

Συνολικά στο 10μηνο΄10 ο δείκτης τιμών των υλικών κατασκευής αυξήθηκε κατά 2,9% σε ετήσια βάση, έναντι μείωσής του κατά -1,0% στο 10μηνο.΄09.

Από την άλλη μεριά, οι αυξήσεις που σημειώθηκαν στο κόστος εργασίας στην κατασκευή νέων κατοικιών ήταν σχεδόν μηδενικές , λόγω της αυξημένης προσφοράς εργασίας από κατηγορίες εργατών χαμηλής εξειδίκευσης και της ασκούμενης συσταλτικής εισοδηματικής πολιτικής.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki