Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Γιατί αυξάνονται τα κενά

Ο αριθμός των κενών καταστημάτων και επαγγελματικών χώρων αυξάνεται με θεματικούς ρυθμούς από τις αρχές του χρόνου. Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται σε ακίνητα που βρίσκονται σε ορόφους πολυκατοικιών που στέγαζαν βιοτεχνικές επιχειρήσεις αλλά και σε εμπορικούς χώρους που βρίσκονται σε περιοχές μειωμένης εμπορικής προβολής. Η επιδείνωση αυτή , έχει ήδη καταγραφεί από τον δείκτη διαθεσιμότητας εμπορικών χώρων του παρατηρητηρίου αγοράς αλλά οι ενδείξεις που υπάρχουν είναι ότι η κατάσταση τους τελευταίους μήνες έχει επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο. Η πλέον ασφαλής ένδειξη του προβλήματος είναι τα στοιχεία του ισοζυγίου των επιχειρήσεων που είτε ξεκινούν δραστηριότητα είτε την διακόπτουν. Από τις μέχρι στιγμής ενδείξεις προκύπτει το συμπέρασμα ότι από τις αρχές του χρόνου σημειώνεται σημαντική επιδείνωση των στοιχείων . Μία τέτοια εξέλιξη επηρεάζει τόσο την απασχόληση όσο και την αγορά ακινήτων.

Παραδοσιακοί κλάδοι προπύργιο για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις συρρικνώνονται και σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης η κατάσταση αυτή δεν προβλέπεται να βελτιωθεί.

Oi επισημάνσεις αυτές φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται και από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία στα οποία καταγράφεται: -μείωση του όγκου πωλήσεων των μικρών επιχειρήσεων τροφίμων.

-επιβράδυνση του όγκου πωλήσεων των μικτών και μεσαίων επιχειρήσεων ειδών ένδυσης και υπόδησης

-μείωση της παραγωγής των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων

-μείωση της παραγωγής ετοίμων ενδυμάτων

-μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η επιβράδυνση της ιδιωτικής κατανάλωσης η οποία έχει άμεσες επιπτώσεις τόσο στην παραγωγή όσο και στο εμπόριο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki