Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η ακτινογραφία της αγοράς αποθηκευτικών χώρων

Περιορισμένες συμφωνίες αγοράς και ύφεσης και επενδυτική απνοια χαρακτηρίζει την αγορά των Logistics που παρά τις υψηλές αποδόσεις έχει πληγεί απο την κρίση καθώς η εξέλιξη του κλάδου είναι σε άμεση συνέρτηση με την ιδιωτική κατανάλωση. Απο την κρίση δεν γλύτωσαν ούτε και οι σημαντικότερες αγορές της αττικής που βρίσκονται σε περιοχές κατά μήκος της Εθνικής και της Αττικής Οδού (Ασπρόπυργος, Θριάσιο, Κρυονέρι, Αυλώνα, κ.ά.), και στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείωναλλά και στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Οι περιοχές προσέλκυσαν το επενδυτικό ενδιαφέρον λόγω της διαθεσιμότητας κατάλληλων οικοπέδων για επαγγελματικές αναπτύξεις και λόγω της εύκολης πρόσβασης που διαθέτουν μέσω των κύριων οδικών αξόνων, που καθιστούν δυνατή τη μετάβαση των εμπορευμάτων στο αεροδρόμιο και στο λιμάνι αλλά τελικά δεν έκλεισαν συμφωνίες..
Η αγορά των Οινοφύτων, η οποία ήταν και η πρώτη που αναπτύχθηκε και συγκεντρώνει σημαντικό αριθμό ιδιόκτητων και ιδιοχρησιμοποιούμενων εγκαταστάσεων, μαζί με τον Αυλώνα παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως λόγω των διαθέσιμων οικοπέδων και των χαμηλότερων τιμών γης συγκριτικά με άλλες περιοχές της Αττικής. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στις περιοχές κατά μήκος της Αττικής Οδού όπως είναι το Θριάσιο Πεδίο και συγκεκριμένα η αχαρακτήριστη ζώνη του Ασπροπύργου.Η περιοχή των Μεσογείων διαθέτει βελτιωμένο μεταφορικό δίκτυο, εύκολη πρόσβαση στο αεροδρόμιο και στον λιμένα Λαυρίου καθώς και σημαντικό αριθμό σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων.
Οι παραπάνω αγορές φιλοξενούν μεγάλο εύρος εταιρειών που δραστηριοποιούνται είτε στο λιανεμπόριο και στο βιομηχανικό κλάδο είτε στην παροχή υπηρεσιών αποθήκευσης και διανομής προϊόντων.
Η τάση για τη δημιουργία νέων αγορών Logistics οφείλεται κυρίως στον περιορισμό των διαθέσιμων εκτάσεων κατάλληλων για επαγγελματικές αναπτύξεις και στην έλλειψη βασικών υποδομών στις υφιστάμενες αγορές.
Οι δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες που οδήγησαν σε μείωση της  δραστηριότητας αποτέλεσαν ως ένα μεγάλο βαθμό ανασταλτικό παράγοντα για τη δημιουργία μεγάλων και σημαντικών επενδύσεων στον κλάδο των Logistics.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki