Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Παράταση για το Θριάσιο

Σε παράταση της προθεσμίας που αφορά στην υποβολή μη δεσμευτικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο προχώρησε η διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η παράταση δίδεται έπειτα από αιτήματα από την πλευρά των ενδιαφερομένων, προκειμένου να διευκρινιστούν θέματα σχετικά με τα σχέδια για το εμπορευματικό κέντρο των ιδιωτών.Το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ότι η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα έληγε στις 11 Ιουλίου, ενώ ως νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων ορίστηκε η 1η Αυγούστου.

Στους ενδιαφερομένους περιλαμβάνεται και η Foxconn, η κινεζική εταιρεία που συναρμολογεί προϊόντα για λογαριασμό της αμερικανικής Apple.Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» πριν από περίπου ένα εξάμηνο στελέχη της Foxconn ήρθαν σε επαφή με τη ΓΑΙΑΟΣΕ και εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στον διαγωνισμό, που τότε βρισκόταν υπό συζήτηση για τη διαμόρφωση των όρων του.Τα στελέχη της Foxconn επισκέφθηκαν μάλιστα το Θριάσιο για να ελέγξουν τις εγκαταστάσεις. Ανάμεσα σε αυτές που τράβηξαν το ενδιαφέρον τους ήταν και το κτίριο αποθηκών Κ1 που έχει φτιάξει στην έκταση αυτή ο ΟΣΕ.

Η συγκεκριμένη εταιρεία φαίνεται ότι επιθυμεί την κατασκευή κέντρου συναρμολόγησης των προϊόντων σε ευρωπαϊκό έδαφος. Στόχος είναι αφενός η μείωση του κόστους των προϊόντων, καθώς η εισαγωγή των τελικών προϊόντων είναι πολύ ακριβότερη, αφετέρου η εξασφάλιση ευρωπαϊκής σήμανσης για τα εν λόγω είδη.Πρόκειται για ένα επιχειρηματικό μοντέλο που έχουν χρησιμοποιήσει ήδη με μεγάλη επιτυχία αρκετές πολυεθνικές όπως η ΗΡ, η Huawei κ.ά., οι οποίες έχουν εγκαταστήσει εργοστάσια συναρμολόγησης σε χώρες της ΕΕ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki