Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Logistics στην κατάψυξη

Η συνεχιζόμενη υποχώρηση του όγκου των λιανικών πωλήσεων η οποία δεν φαίνεται να ανακόπτεται επηρεάζει και τα σχέδια για επενδύσεις σε αποθηκευτικούς χώρους και κεντρα διανομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά επενδυτικά σχέδια που ήταν έτοιμα προς υλοποίηση έχουν «παγώσει» μέχρι να υπάρχουν σαφή σημάδια ανάκαμψης της αγοράς . Σύμφωνα με εκτιμήσεις μεσιτών , ενώ το αγοραστικό ενδιαφέρον για την αγορά γης σε περιοχές στις οποίες αναπτύσσονται κέντρα αποθήκευσης και διανομών , παραμένει ισχυρό εντούτοις οι επιχειρήσεις δεν προχωρούν στο επόμενο βήμα που είναι η κατασκευή τους καθώς φοβούνται ότι στις σημερινές συνθήκες η προοπτική υπερβάλλουσας προσφοράς είναι πλέον ορατή.

Η πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης επηρεάζει όπως είναι φυσικό και το μέγεθος της αγοράς αποθηκευτικών χώρων. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί η συγκεκριμένη αγορά με θεαματικούς ρυθμούς αφού οι υψηλές αποδόσεις που εξασφαλίζει η συγκεκριμένη επένδυση ήταν το μεγαλύτερο δέλεαρ για τους επένδυtες. Αν και οι αποδόσεις που προσφέρουν εξακολουθούν να είναι υψηλές αυτό δεν φαίνεται ότι είναι αρκετό να δελεάζει νέους επενδυτές να μπούν στην αγορά. Έτσι οι περισσότεροι υποψήφιοι επένδυtες τηρούν στάση αναμονής μέχρι να ξεκαθαρίσει το οικονομικό περιβάλλον.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki