Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΒΟΛΟΣ: Αξιοποιείται κτίριο κόσμημα

Ένα κτήριο στο κέντρο του Βόλου που αποτελεί κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, θα αναδειχθεί και θα αξιοποιηθεί από το Δήμου Βόλου, ώστε να χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση Κοινωνικών Υπηρεσιών.
Πρόκειται για την πρώην οικία Δημάρχου Κονταράτου, που βρίσκεται επί των οδών Φιλελλήνων 21 και Κονταράτου, ένα αξιόλογο παραδοσιακό κτίριο που έχει κριθεί διατηρητέο με Υπουργική Απόφαση το 2002 και ως εκ τούτου οι επεμβάσεις, οι οποίες θα γίνουν σ' αυτό θα είναι περιορισμένες και θα σέβονται το χαρακτήρα του κτιρίου.
Το κτήριο πέρασε εξ ολοκλήρου στην ιδιοκτησία του Δήμου Βόλου τον περασμένο Ιούλιο, καθώς μετά από διαπραγματεύσεις με τους κληρονόμους επιτεύχθηκε συμφωνία για την αγορά από το Δήμο και του ποσοστού των 3/8 που τους αναλογούσε. Επιπλέον, συντάχθηκε η μελέτη για την αξιοποίηση και ανακαίνιση του κτηρίου και του αύλειου χώρου της πρώην οικίας Κονταράτου και έγινε η προένταξη του έργου στο πρόγραμμα "ΘΗΣΕΑΣ".
Ο πλήρης φάκελος του έργου απεστάλη  στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου το έργο να ενταχθεί οριστικά και να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα "ΘΗΣΕΑΣ" και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίησή του. Ο προϋπολογισμός του φτάνει τα 215.000 ευρώ.
Να σημειωθεί πως, η πρώην οικία Κονταράτου είναι μια διώροφη κατοικία με υπόγειο, που χτίστηκε από τον πρώην δήμαρχο Βόλου Κονταράτο το 1922.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki