Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οχι σε νέο εμπορικό κέντρο

Την κάθετη αντίθεσή της στην προοπτική δημιουργίας εμπορικού κέντρου στην πόλη της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής από τον ΟΣΕ, δηλώνει η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας μέσω επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό, τους συναρμόδιους υπουργούς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Θεωρούμε, υπογραμμίζει η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάριας ότι "η λειτουργία ενός ακόμα εμπορικού κέντρου και μάλιστα μέσα στην πόλη μας θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε ότι αφορά στη βιωσιμότητα των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων".           
Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, ξεκάθαρα τάσσεται κατά της εγκατάστασης  υπερκαταστημάτων και πολυχώρων,  που δημιουργούν τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και προκαλούν ζωτική αφαίμαξη στην τοπική αγορά.
"Θεωρούμε, ότι επιτέλους θα πρέπει να θεσπιστούν σαφείς και ξεκάθαροι κανόνες που θα καθορίζουν τους όρους χρήσης γης για εμπορικές δραστηριότητες, οι οποίοι θα λαμβάνουν υπόψη τον πληθυσμιακό παράγοντα, τις χιλιομετρικές αποστάσεις και κυρίως τις επιπτώσεις στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες από την εγκατάσταση μεγάλων εμπορικών μονάδων.
Η άναρχη και χωρίς περιορισμούς ανάπτυξη των αγορών στη χώρα μας μόνο προβλήματα δημιούργησε στις τοπικές οικονομίες, προς όφελος των οικονομικά ισχυρών.
Η αγορά της πόλης μας δεν αντέχει ένα ακόμα εμπορικό κέντρο και μάλιστα μέσα στα όρια της παραδοσιακής αγοράς, τα καταστήματα της οποίας υπερκαλύπτουν και με το παραπάνω τις ανάγκες της περιοχής σε όλα τα επίπεδα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki