Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Εκτιμήσεις LaSalle για αύξηση συναλλαγών για εμπορικά ακίνητα στην Ευρώπη

gyalino-ktirio2Μέχρι και 30% αύξηση στον όγκο συναλλαγών για εμπορικά ακίνητα στην Ευρώπη προβλέπει για εφέτος ο οίκος Jones Lang LaSalle. Αιτίες είναι τα σημάδια ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, η αύξηση των πιστώσεων και η σταθεροποίηση των τιμών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται, στο τελευταίο τρίμηνο του 2009 πραγματοποιήθηκαν συμφωνίες ύψους 24,6 δις ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του ίδιου έτους. Σύμφωνα με στέλεχος της εταιρίας «η άνοδος που αναμένουμε για φέτος θα τροφοδοτηθεί από την βελτίωση της διαθεσιμότητας δανεισμού, την αναγνώριση πως οι τιμές χτύπησαν ή και υπερέβησαν τα χαμηλότερα δυνατά, την ελαφρά ανάκαμψη της ανάληψης ρίσκου και την είσοδο περισσότερων περιουσιακών στοιχείων στην εν λόγω αγορά».
Ακόμη και αν επιβεβαιωθούν οι αισιόδοξες προβλέψεις της Jones Lang LaSalle, που σημαίνει ότι ο τζίρος θα  φθάσει σε 90 δις. ευρώ, η αγορά θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2002. Ταυτόχρονα καταγράφεται πτώση στις διασυνοριακές συναλλαγές, που αποτελούν πλέον λιγότερο από το 50 % της αγοράς ενώ το 2007 είχαν φθάσει στο 63 %. Το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως σε γραφεία, χώρους λιανικής και αποθήκες, κυρίως σε εγχώριες ή ώριμες αγορές.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki