Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η κρίση κτύπησε και το Κολωνάκι

xeri-me-kleidiΣε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Αθήνας, ένα γωνιακό κατάστημα πρώτης προβολής παραμένει επί μήνες κενό. Στη γωνία Σέκερη και Βασιλίσσης Σοφίας, δύο τετράγωνα πάνω από τη Βουλή και δυο βήματα από το Κολωνάκι το ακίνητο όπου παλαιότερα στεγαζόταν  υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου παραμένει κλειστό. Ασφαλώς δεν είναι το μοναδικό σύμπτωμα της κρίσης, είναι όμως από τα πιο εντυπωσιακά γιατί βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας.
Η μοναδική δραστηριότητα που ανθεί στη Σέκερη, τουλάχιστον ακόμη, είναι ο καφές και το φαγητό. Υπήρχε ήδη ένα τέτοιο στέκι, που συγκέντρωνε πολιτικό και δημοσιογραφικό στέκι, άνοιξε και δεύτερο ακριβώς δίπλα στη θέση που βρισκόταν το Haagen Dazs και προσελκύει τον ίδιο κόσμο (αν περάσετε πρωί θα συναντήσετε πολλά από τα πρόσωπα που θα δείτε το βράδυ στις ειδήσεις). Το «παγωτό μέσα στον (οικονομικό) χειμώνα» φαίνεται ότι δεν «περπατάει»…
Ανάλογη εικόνα όμως επικρατεί και σε άλλους εμπορικούς δρόμους της περιοχής . Για παράδειγμα στην Σόλωνος ο αριθμός των κενών καταστημάτων έχει αυξηθεί τουλάχιστον 30% το τελευταίο τρίμηνο. Στην Ακαδημίας η εικόνα δεν είναι καλύτερη ενώ η κρίση κτύπησε ακόμα και στην Σκουφά , ένα απο τους πιό εμπορικούς δρόμους της αγοράς του Κολωνακίου.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki