Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ο Μάρτιος των λουκέτων

grafima2Τον επόμενο μήνα δεν αποκλείεται να  κάνουν την εμφάνιση τους τα πρώτα  λουκέτα απο εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και καταστήματα. Με τη λήξη της περιόδου των χειμερινών εκπτώσεων έκλεισε ο κύκλος της τελευταίας ελπίδας εκατοντάδων μικρών και μεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων να αποκτήσουν ρευστότητα και να αντιμετωπίσουν τη πιστωτική ασφυξία στην οποία τους καταδίκασαν οι τράπεζες. Όσοι τα κατάφεραν θα επιβιώσουν οι υπόλοιποι...
Η κατάσταση αυτή , θα προκαλέσει και ασφυτικτικά προβλήματα στην αγορά καταστημάτων καθώς οι πιέσεις που δέχονται οι ιδιοκτήτες για μείωση του μισθώματος άνω και του 20% είναι μεγάλες ενώ ιδοκτήτες με καταστήματα που βρίσκονται σε παράπλευρους δρόμους αρχίζουν να συνηθίζουν με την προοπτική να μείνει κενό το κατάστημα τους περισσότερο απο 12 μήνες.
Η πίεση στην αγορά εμπορικών χώρων αυξάνει και απο τις επιχειρήσεις που είναι μεν υγιείς αλλά προχωρούν σε κλείσμιο καταστημάτων που δεν κρίνονται αποδοτικά. Η κρίση έχει αγγίξει όλους τους εμπορικούς κλάδους.Για παράδειγμα στο κλάδο των επίπλων και του οικιακού εξοπλισμού δεν θα πρέπει να αποκελιστεί το ενδεχόμενο διακοπής των εργασιών αλλυσίδων ενώ στην αγορά των σουπερ μαρκετ οι περισσότερρες αλλυσίδες έχουν μπεί σε διαδικασία επαναδιαπραγμέτευσης του μισθώματος.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki