Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Δεν βρίσκουν ενοικιαστές

grafima-dentra-ktiriaΗ πτώση της κατανάλωσης που ήδη έχει επηρεάσει και την αγορά εμπορικών χώρων φρενάρει τα σχέδια των επιχειρήσεων για την ανάπτυξη εμποροικών κέντρων στην Αθήνα.Το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν οι επενδυτές σήμερα είναι η έλλειψη ενοπικιαστών και αυτό τους καθιστά απρόθυμους να προχωρήσουν σε νέες αναπτύξεις. Χαρακτηριστικό θα πρέπει να θεωρηθεί το γεγονός ότι σε αρκετά πλάνα που "παγωσαν" οι εν δυνάμει ενοικιαστές δεν ξεπερνούσαν το 15% της συνολικής ωφέλιμης επιφανείας.  
Το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με το εμπορικό της Μπάμπης Βωβός στο Ελαιώνα καθώς όλα δείχνουν ότι είναι δύσκολο να ξεμπλοκάρει άμεσα το έργο. Μπλοκαρισμένο είναι και το εμπορικό κέντρο στο Γαλάτσι στις πρώην Ολυμπιακές εγκαταστάσεις,λόγω των προβλημάτων που έχουν ανακύψει με την οικοδομική άδεια.
Παγωμένο είναι Αlcity της ΑΤΤΙΚΑΤ, στο πρώην ολυμπιακό ακίνητο του Αγίου Κοσμά,  ενώ οι αντιδράσεις των τοπικών φορέων δεν φαίνεται να ξεπερνιόνται ώστε να γίνει η αξιοποίηση του οικοπέδου της Χρωπεί στο Νέο Φάληρο
Για το 2010, η μόνη σίγουρη ανάπτυξη είναι το Capitol της Ακροπόλ Χαραγκιώνης στις οδούς Ιουλιανού και 3ης Σεπτεμβρίου, Για το 2011 , εκτιμάται ότι θα βρίσκεται σε τελικό στάδιο το εμπορικό πάρκο στη Γυαλού όπου η Reds δημιουργεί ένα χώρο για μεγάλα πολυκαταστήματα και η McArhurGle εκπτωτικό χωριό. Πάντως μεσίτες υποστηρίζουν ότι το 80% των χώρων έχουν ήδη μισθωθεί. Για την ίδια χρονιά τοποθετείται η έναρξη λειτουργίας του ΜΙΝΙΟΝ στην Πατηδίων στο κέντρο της Αθήνας,
Από τα ζητήματα που αναμένεται λυθούν στο «κενό» διάστημα είναι και το τι θα γίνει με τη δημιουργία εμπορικού κέντρου στο Ολυμπιακό Χωρίο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki