Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Μετωπική σύγκρουση σε όλη την Ελλάδα για τα εμπορικά κέντρα

grafima-dentra-ktiriaΣτην δίνη της σύγκρουσης εμπορικών κέντρων με μικρές τοπικές επιχειρήσεις κινείται και η αγορά εμπορικών χώρων. Σύφωνα με όλες τις ενδείξεις σε όλα τα μεγάλα ατικά κέντρα της περιφέρειας εκδηλώνονται αντιδράσεις κατα των εμπορικών κέντρων αλλά και των πολυκαταστημάτων που έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν ή  πρόκειται να ξεκινήσουν την λειτουργία τους.Ήδη εκστρατεία  κατά της λειτουργίας νέου μεγάλου Εμπορικού κέντρου στην Πάτρα , ξεκινά ο Εμπορικός Σύλλογος της Πόλης, ο οποίος επισημαίνει ότι είναι υπέρ της ανάπτυξης και του επιχειρείν , υπό την προϋπόθεση της ισόρροπης μεταξύ τους σχέσης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου, συνεδρίασε  με μοναδικό θέμα την επικαιροποίησή των θέσεών του για τα Εμπορικά κέντρα και μέσα από την συζήτηση που διεξήχθη, οι έμποροι αποφάνθηκαν ότι «η εγκατάσταση ενός πολυκαταστήματος, θα επηρεάσει σοβαρά και μάλιστα αρνητικά τις οικονομικές και κοινωνικές συνιστώσες της περιοχής».
Στη Λάρισσα λίγο πριν την έναρξη της χριστουγεννιάτης αγοράς οι έμποροι διαμαρτυρήθηκαν σε τοποκούς ΟΤΑ αλλά και στην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση λόγω της διαφημιστικής καμπάνιας μεγάλου εμπορικού κέντρου σε χώρους που ελέγχονταν απο τους φορείς.Ενώ ανάλογες αντιδράσεις έχουν εκδηλωθεί και στην Χαλκίδα.
ΚΡΗΤΗ
Τα διοικητικά συμβούλια των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών, Εμπόρων και Βιοτεχνών της Κρήτης, συναντήθηκαν με το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας, Θανάση Καρούντζο, από τον οποίο ζήτησαν να βοηθήσει στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων, όπως είναι η ολοκλήρωση των βιοτεχνικών πάρκων και τα πολυκαταστήματα,
ΕΒΡΟΣ
Ανησυχητική κρίνεται η κατάσταση που διαμορφώνεται στον επιχειρηματικό τομέα του Έβρου, καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις διαγράφονται από τα μητρώα του επιμελητηρίου του νομού. Όπως προκύπτει από το δελτίο περιφερειακής οικονομικής συγκυρίας Μακεδονίας-Θράκης, της Τράπεζας της Ελλάδος, η οικονομία της περιοχής έχει υποστεί σφοδρό πλήγμα τον τελευταίο χρόνο. Το πιο ανησυχητικό στοιχείο είναι η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, καθώς, ενώ το 2007 ο αριθμός των απολύσεων ανήλθε σε 6.480 και ο αριθμός των προσλήψεων σε 8.928, από τον Νοέμβριο του 2008, μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009, οι απολύσεις εκτοξεύτηκαν σε 9.639, σημειώνοντας αύξηση 48,75% και ξεπερνώντας κατά πολύ τον αριθμό των προσλήψεων που διαμορφώθηκαν σε 9.160. Όσον αφορά τις εγγραφές και τις διαγραφές στα μητρώα του Επιμελητηρίου Έβρου, αίσθηση προκαλεί η σημαντική αύξηση των διαγραφών κατά 34,19% στο διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2009 έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2008. Οι εγγραφές παρουσίασαν μικρή διαφοροποίηση, καθώς κατέγραψαν άνοδο 7,54%. Ειδικότερα, οι εγγραφές στα μητρώα του Επιμελητηρίου ανήλθαν σε 585 από 544 το ίδιο διάστημα πέρσι, ενώ οι διαγραφές σημείωσαν αλματώδη αύξηση, φτάνοντας τις 365 έναντι 272.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki