Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τρείς κίνδυνοι στη αγορά καταστημάτων

Μήπως δεν συμφέρει πλέον η επένδυση σε καταστήματα; Τα στοιχεία είναι αποστομωτικά. Η αγορά καταστημάτων βρίσκεται αντιμέτωπη με τρείς μεγάλους κινδύβιυς και συγκεκριμένα:

1ος . Η θεαματική αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου. Πλέον, 12.000 ελληνικές επιχειρήσεις αξιοποιούν οργανωμένα το Διαδίκτυο για τις ηλεκτρονικές τους συναλλαγές, ενώ για εφέτος προβλέπεται αύξηση έως 40% στην αξία των συναλλαγών. Πρόκειται για μία διεθνή τάση η οποία καταγράφεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Για παράδειγμα στη Μ. Βρετανία εκτιμάται σε :

* £ 1,3 δισ. - Το επίπεδο του κινητού εμπορίου στην Αγγλία 2011

* £ 19 δις - Το προβλεπόμενο επίπεδο του κινητού εμπορίου το 2019

2ος. Η προσφορά καταστημάτων μεγαλώνει με αποτέλεσμα να συμπιέζονται τόσο οι τιμές πώλησης όσο και τα ενοίκια. Στην Αθήνα το ¼ των εμπορικών χώρων είναι κενοί με τάσεις περαιτέρω διεύρηνσης. Για παράδειγμα στην Βρετανία καταγράφεται :

* 15.000 – μειώθηκαν στο κέντρο της πόλης τα καταστήματα μεταξύ 2000-2009

* Προβλέπεται περαιτέρω μείωση 6,5% του αριθμού των καταστημάτων κέντρο μέχρι το 2014

3ος. Συρρίκνωση της ιδιωτικής κατανάλωσης τα επόμενα χρόνια.

Φυσικά ορισμένες περιοχές δεν πρόκειται να βγούν έξω από το χάρτη της αγοράς όπως για παράδειγμα οι High Street αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η αγορά βρίσκεται σε ένα φυσικό σημείο καμπής. Επομένως η επενδυση σε εμπορικούς χώρους θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα μελετημένη τόσο ως προς την θέση όσο και ως προς την χρηματοδότηση.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki