Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι αλλαγές στον εμπορικό χάρτη

grafima2Η αγορά εμπορικών καταστημάτων για πρώτη φορά στην διάρκεια των τελευταίων είκοσι χρόνων βρίσκεται σε φάση πλήρους αναδιάταξης  καθώς:
-Ο αριθμός των κενών καταστημάτων  αυξάνεται  καθώς οι έμποροι προχωρούν σε αναδιάταξη των σημείων πώλησης τους.
-Οι τιμές των ενοικίων ακόμα και σε πιάτσες  υψηλής εμπορικής προβολής  έχουν σταματήσει να αυξάνοντα ενώ  έχουν μειωθεί τα σημεία που ζητείται  «αέρας» .
-Η ζήτηση   βρίσκεται στο ναδίρ .
-Συρρικνώνεται ο αριθμός των επιχειρήσεων  που στοχεύουν στα μεσαία εισοδήματα καθώς  η ζήτηση κατευθύνεται είτε  σε πολύ ακριβά είτε σε πολύ φτηνά προϊόντα. Ακόμα και η Ερμού έχει εγκαταλειφτεί απο τις παραδοσιακές ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις και διαμορφώνεται σε αγορά φτηνών προϊόντων.
Σύμφωνα με τις απόψεις των  εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου, ακόμα και  μεγάλες αλυσίδες  ένδυσης υπόδησης, συσκευών, τηλεφωνίας  και πληροφορικής έχουν σταματήσει την διεύρυνση του εμπορικού τους δικτύου και αυτό έχει αντίκτυπο αρχικά στην  απορρόφηση των εμπορικών χώρων και στην συνέχεια των ενοικίων. Ήδη το τελευταίο τρίμηνο έχουν κλείσει εμπορικοί χώροι αλλυσίδων σε οδούς όπως στην Ακαδημίας , παρόδους του Συντάγματος αλλά και σε υπερτοπικές αγορές οπως για παράδειγμα στη Γλυφάδα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki