Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ρεκορ για τα κενά καταστήματα

Σε επίπεδα ρεκόρ αναμένεται να φτάσει φέτος ο αριθμός των κενών καταστημάτων καθώς και άλλων επαγγελματικών χώρων που στεγάζουν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις . Αιτία η κρίση η οποία πλήττει την ελληνική οικονομία θύματα της οποίας είναι τόσο οι επιχειρήσεις οι οποίες αναγκάζονται να αναστείλουν την οικονομική δραστηριότητα τους όσο και τα επενδυτικά πλάνα τα οποία δεν υλοποιούνται . Η αγορά επαγγελματικών ακινήτων «μεγάλης ηλικίας» βρίσκεται πλέον σε «μέγγενη» καθώς από την μία πλευρά στο ήδη υψηλό αδιάθετο απόθεμα αδιάθετων επαγγελματικών χώρων προστίθενται και εκείνα τα οποία ήταν μισθωμένα σε επιχειρήσεις που διακόπτουν την δραστηριότητα τους ενώ από την άλλη περιορίζεται αισθητά ο αριθμός των επιχειρήσεων που ξεκινούν την παρουσία τους. Αποτέλεσμα , είναι να αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των αδιάθετων επαγγελματικών χώρων σε περιοχές στις οποίες παραδοσιακά ήταν εγκατεστημένες εμπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις. Ο αριθμός των κενών καταστημάτων και επαγγελματικών χώρων αυξάνεται με θεματικούς ρυθμούς από τις αρχές του χρόνου. Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται σε ακίνητα που βρίσκονται σε ορόφους πολυκατοικιών που στέγαζαν βιοτεχνικές επιχειρήσεις αλλά και σε εμπορικούς χώρους που βρίσκονται σε περιοχές μειωμένης εμπορικής προβολής. Τα επισημάνσεις αυτές φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται και από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία στα οποία καταγράφεται:

-μείωση του όγκου πωλήσεων των μικρών επιχειρήσεων τροφίμων. -επιβράδυνση του όγκου πωλήσεων των μικτών και μεσαίων επιχειρήσεων ειδών ένδυσης και υπόδησης

-μείωση της παραγωγής των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων -μείωση της παραγωγής ετοίμων ενδυμάτων

-μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η επιβράδυνση της ιδιωτικής κατανάλωσης η οποία έχει άμεσες επιπτώσεις τόσο στην παραγωγή όσο και στο εμπόριο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki