Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Καταστήματα:Οι αριθμοί της κρίσης

Στο κέντρο της Αθήνας, συνολικά, το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων εκτινάχτηκε στο 24% από 17% που ήταν τον Αύγουστο 2010.Αναλυτικά :

1. Η κατάσταση του κέντρου της Αθήνας εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων αυξήθηκε στο 24% από 17% που ήταν τον Αύγουστο του 2010.

2. Κρισιμότερη παρουσιάζεται η κατάσταση στην οδό Σταδίου, όπου καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό, περίπου 34%.

3. Ακολουθεί η οδός Ακαδημίας με το 26% των καταστημάτων να είναι κλειστά, ενώ στην Ερμού η αναλογία φτάνει στο 25%.

4. Παρ όλα αυτά, από τις ποιοτικές διαφορές του κάθε εμπορικού δρόμου προκύπτουν κάποια επιπλέον συμπεράσματα. Η οδός Πατησίων εμφανίζει ένα ποσοστό της τάξης του 26%, σχετικά μικρότερο προς το αντίστοιχο του συνόλου της Αθήνας, με κύριο χαρακτηριστικό τη συνύπαρξη παραδοσιακών και σύγχρονων δραστηριοτήτων. Παρ όλα αυτά, η Πατησιών λόγω του μεγάλου μήκους του εμπορικού δρόμου, παρουσιάζει διαφορετική εικόνα ανά εμπορικό τετράγωνο, με το ποσοστό να αυξάνεται ορισμένες φορές έως και το 30%.

5. Στην Ν. Ιωνία και συγκεκριμένα στην Λεωφόρο Ηρακλείου η οποία εξυπηρετεί τρεις κατά σειρά περιοχές (Ν. Ηράκλειο, Ν. Ιωνία, Πευκάκια) η εικόνα εμφανίζεται σε πρώτη ανάγνωση καλύτερη από το Κέντρο της Αθήνας με το ποσοστό να φτάνει στο 18% αλλά έχει επιδεινωθεί σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2010. Παρόμοια είναι η κατάσταση στην περιοχή του Αμαρουσίου, όπου ενώ παρουσιάζεται οριακή αύξηση σε σύγκριση με την καταγραφή του Αυγούστου, παραμένει από τις περιοχές με την χαμηλότερη συγκέντρωση κλειστών επιχειρήσεων.

6. Στην περιοχή της Κηφισιάς, στο σύνολο πέντε εμπορικών δρόμων που εξετάστηκαν, το ποσοστό φτάνει περίπου το 24% ενώ πριν από έξι μήνες ήταν στο 12%.

7. Ο εμπορικός δρόμος της Θησέως στην περιοχή της Καλλιθέας εμφανίζει ποσοστό της τάξης του 18%, ενώ τον Αύγουστο ήταν 13,5%. 8. Το Χαλάνδρι παρουσιάζει μια υψηλή συγκέντρωση «λουκέτων» στο σύνολο των κεντρικών εμπορικών δρόμων (Παπανδρέου, Αγία Παρασκευή και Χαιμαντά) με ένα ποσοστό της τάξης του 22%, ενώ τον Αύγουστο το ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 17,0% 9. Ο Πειραιάς παρουσιάζει αντίστοιχη εικόνα με όλες τις άλλες περιοχές, αφου το 21% των καταστημάτων στους κεντρικούς δρόμους είναι κλειστά.

10. Το κέντρο της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα οι υπό εξέταση εμπορικοί δρόμοι μπορεί να εμφανίζουν μια πιο ενθαρρυντική εικόνα σε σύγκριση με την Αθήνα, παρόλα αυτά, το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του Αυγούστου, έχει αυξηθεί στο 20% από 10,1%. Πιο συγκεκριμένα, στους εμπορικούς δρόμους Μητροπόλεως και Αγίας Σοφίας, εμφανίζονται τα χαμηλότερα ποσοστά κλεισιμάτων που μόλις φτάνουν το 9% και 8% αντίστοιχα.

11. Οι εμπορικός δρόμοι Εγνατία, Βενιζέλου και Βασιλίσσης Όλγας φαίνεται να έχουν πληγεί περισσότερο, αφού το 19%, 18% και 18,5% αντίστοιχα, των επιχειρήσεων έχουν βάλει λουκέτο. Ενώ κρισιμότερη είναι η κατάσταση στην οδό Κασσάνδρου όπου 1 στις 3 επιχειρήσεις έχει κλείσει. Η Τσιμισκή, αν και παρουσιάζει χαμηλά ποσοστά κλειστών επιχειρήσεων σε σύγκριση με άλλους εμπορικούς δρόμους (περίπου 11,0%), σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του Αυγούστου (8,0%), σημειώνει μιας σαφής επιδείνωση.

12. Η εικόνα στην περιοχή της Λάρισας είναι ελαφρώς καλύτερη από άλλες περιοχές αφού το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του Αυγούστου 2010 έχει σημειώσει αύξηση στο 14,9% από 11,5%.  Κρίσιμη παρουσιάζεται η κατάσταση στην περιοχή της Λάρισας στους εμπορικούς δρόμους Ασκληπίου, Μανδηλαρά, Παναγούλη και Παπαναστασίου όπου συγκεντρώνονται τα περισσότερα καταστήματα και η αναλογία κλειστών/ανοιχτών καταστημάτων είναι 12,0% έως 19,7%.

 

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki