Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

στην Savills ΕΠΕ η πώλησης ποσοστού έως 50% του κέντρου Athens Heart

xeri-me-kleidiΗ PASAL Development Α.Ε. ανέθεσε στην Savills ΕΠΕ την εξέταση πώλησης ποσοστού έως 50% του κέντρου AthensHeart με δομημένη διαδικασία, κρίνοντας ότι οι συνθήκες της αγοράς του real estate, ιδιαίτερα στο διεθνές περιβάλλον, έχουν βελτιωθεί μετά την πάροδο ενός μεγάλου διαστήματος υποχώρησης, εκμεταλλευόμενη και την ταυτόχρονη έλλειψη προϊόντος επενδυτικών ακινήτων των προδιαγραφών του AthensHeart.Εξετάζεται ταυτόχρονα επέκταση του με ανάπτυξη όμορων οικόπεδων ιδιοκτησίας της εταιρείας, η οποία όμως θα ξεκινήσει μόνο όταν ολοκληρωθούν δεσμευτικά οι μισθώσεις.
Παράλληλα ολοκληρώθηκε η κατασκευή κτιριακού συγκροτήματος εμπορικών χρήσεων στην Λεωφ. Αλίμου εκμισθώσιμης επιφάνειας 4.500 τ.μ. με 80 υπόγειες θέσεις στάθμευσης. Το κτίριο έχει παραληφθεί από τους μισθωτές (ENTOS και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ) και θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές Δεκεμβρίου, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην εμπορική ανάπτυξη της περιοχής.Στο μεταξύ συνεχίζεται κανονικά ο σχεδιασμός ψυχαγωγικής και εμπορικής ανάπτυξης στην Χαλκίδα σε οικόπεδο έκτασης 80 στρεμμάτων στην περιοχή της Ν. Λαμψάκου.
Η PASAL Development Α.Ε. ανακοίνωσε  ότι τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας για το εννεάμηνο του 2009 ανήλθαν σε ζημιές 6,2 εκ. ευρώ έναντι κερδών 2,6 εκ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2008. Η μεταβολή οφείλεται κυρίως σε ζημιές από επιμέτρηση των επενδυτικών ακινήτων στην εύλογη αξία οι οποίες το εννεάμηνο του 2009 ανήλθαν σε ευρώ 5,9 εκ. έναντι κερδών ευρώ 4,1 εκ το αντίστοιχο διάστημα του 2008. Τα λειτουργικά έσοδα (ενοίκια και παροχή υπηρεσιών) του ομίλου ανήλθαν το εννεάμηνο 2009 σε ευρώ 7,6 εκ. έναντι ευρώ 2,5 εκ. το 2008, αύξηση που οφείλεται στη λειτουργία του εμπορικού κέντρου AthensHeart.
Η καθαρή αξία του ενεργητικού προ αναβαλλόμενης φορολογίας (NAV) στις 30.9.2009 διαμορφώθηκε σε ευρώ 113,2 εκ. (ευρώ 7,6 ευρώ/μετοχή), ενώ αντίστοιχα η καθαρή αξία του ενεργητικού μετά από την αναβαλλόμενη φορολογία (triple net NAV) ανήλθε σε ευρώ 95,0 εκ. ή ευρώ 6,35 ανά μετοχή, έναντι ευρώ 6,75 στις 31/12/2008.
Η αξία των επενδυτικών ακινήτων του ομίλου στις 30.9.2009 ανήλθε σε 216,1 εκ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της εταιρείας, τόσο επενδυτικών αναπτύξεων που λειτουργούν όσο και των υπό ανάπτυξη, παρουσιάζει επαρκή διασπορά και είναι στρατηγικά τοποθετημένο, για αυτό και υπήρξαν περιορισμένες ζημίες αποτίμησης παρά την αρνητική συγκυρία. Ενδεικτικά αναφέρονται οι επενδύσεις στο Λιμάνι του Λαυρίου, στην Δυτική Θεσσαλονίκη επί της Εγνατίας οδού και στην Λάρισα δίπλα στο ΙΑΣΩ-έναντι του ΙΚΕΑ

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki