Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Γενικεύεται η μάχη των ενοικίων

Η μάχη για μείωση των επιτοκίων μετά απο τα καταστήματα που βρίσκονται σε εμπορικούς δρόμους περνά τώρα και στα εμπορικά κέντρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εμπορικές επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένα σε αυτά ζητούν να προχωρήσει άμεσα αναπροσαρμογή προς τα κάτω των όρων μίσθωσης των χώρων που κατέχουν προβάλλοντας ως επιχείρημα τόσο την καστάσταση της οικονομίας όσο και την μείωση των επισκεπτών-καταναλωτών.  Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και στα εμπορικά κέντρα Golden Hall, Athens Ηeart αλλά και στο Μall, οι μισθωτές πιέζουν τις διαχειρίστριες εταιρίες να μειώσουν το ύψος των ενοικίων που καταβάλλουν μηνιαίως. Άλλωστε πολλοί είναι οι επιχειρηματίες – μισθωτές που υποστηρίζουν ότι υπό την παρούσα οικονομική συγκυρία, αν νοίκιαζαν τώρα κάποιο χώρο από τα παραπάνω εμπορικά κέντρα θα διαπραγματευόταν με άλλους όρους το υψηλό μηνιαίο μίσθωμα που καταβάλλουν σήμερα. Οι περισσότεροι πάντως ιδιοκτήτες υπαναχωρούν προκειμένου να μην χάσουν ένα αξιόπιστο μισθωτή, ενώ μερικοί δεν διστάζουν να εκφράσουν την αντίρρησή τους σχετικά με την πρόσφατη τροπολογία, με την οποία δίνεται η δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης της μίσθωσης, μετά τη συμπλήρωση ενός έτους από την υπογραφή της, ώστε οι έμποροι να επιτύχουν μια νέα με χαμηλότερο ενοίκιο.

Να σημειωθεί ότι στην εν λόγω τροπολογία προβλέπεται επίσης μείωση του χρόνου καταγγελίας της μίσθωσης από έξι σε τρεις μήνες, αλλά και μείωση του ποσού της αποζημίωσης, που πληρώνει ο μισθωτής στον ιδιοκτήτη, από 4 σε 1 μίσθωμα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki