Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ο κορονοϊός δείχνει τα δόντια του

Πονοκέφαλο προκαλούν τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ της ευρωζώνης με την Ελλάδα να καταγράφει την τέταρτη χειρότερη επίδοση.

Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat σχετικά με την πορεία του ΑΕΠ της ευρωζώνης. Η πανδημία του κορονοϊού χτύπησε με σφοδρότητα τους δείκτες ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο του 2020 με την Ελλάδα να καταγράφει την τέταρτη χειρότερη επίδοση.

 

Όπως ενημέρωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, ήταν η πιο απότομη πτώση που έχει καταγραφεί από την εποχή που ξεκίνησαν να κρατιούνται αρχεία, το 1995.

 

Μεταξύ των κρατών-μελών, η πιο απότομη τριμηνιαία πτώση καταγράφηκε στην Ισπανία (-18,5%), στην Κροατία (-14,9%), την Ουγγαρία (-14,5%), την Ελλάδα (-14%), την Πορτογαλία (-13,9%) και τη Γαλλία (-13,8%). Την πιο μικρή πτώση είχαν η Φινλανδία (-4,5%), Λιθουανία (-5,5%), η Εσθονία (-5,6%), η Ιρλανδία (-6,1%), η Λετονία (-6,5%) και η Δανία (-6,9%).

 

 

Πτώση 2,9% καταγράφηκε στον αριθμό των εργαζομένων στην ευρωζώνη και κατά 2,7% στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο, σε σύγκριση με τους προηγούμενους τρεις μήνες.Στη χώρα μας η μείωση της απασχόλησης είναι λίγο πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν κάποιοι από τους δείκτες του κύκλου εργασιών που φανερώνουν τη μεγάλη καθίζηση της οικονομίας. Ο Covid-19 -όπως αναμενόταν- κατάφερε να επηρεάζει αρνητικά τον τομέα μεταφορών (και) στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το β΄ τρίμηνο (2020), η μείωση στους τζίρους μεταφορών και ταξιδιωτικών υπηρεσιών έχουν ως εξής:

 

Χερσαίες μεταφορές -29%,

Θαλάσσιες, -38,9%

αερομεταφορές -84,4%

logistics - 25,7%

ταξιδιωτικές υπηρεσίες -94%

 

 

Κατάρρευση τζίρων το β' τρίμηνο παρατηρούμε και στον τομέα επικοινωνίας - ψυχαγωγίας (μουσικές, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές παραγωγές).

 

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στην «Παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, ηχογραφήσεων και μουσικών εκδόσεων» παρουσίασε μείωση 39,9% το β' τρίμηνο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β' τριμήνου 2019.

 

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στις «Δραστηριότητες προγραμματισμού και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών» παρουσίασε μείωση 10,9% το β' τρίμηνο 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β' τριμήνου 2019.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki