Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ο "μαύρος" Νοεμβριος

Λόγω κρίσης έχουν κλείσει προσωρινά τα δέκα καταστήματα Costa Coffee στην Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα αναμένεται η απόφαση για το οριστικό λουκέτο. Η αλυσίδα καφετεριών αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την «The Greek Coffee Company A.E.» . Τα Costa Coffee ξεκίνησαν να λειτουργούν στην Ελλάδα από το 2007.

Νωρίτερα, αυτόν τον μήνα, η εταιρία επίπλων NEOSET κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Δικαίου. Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η αγορά επίπλου και οι υψηλές υποχρεώσεις οδήγησαν τη γνωστή εταιρία σε αυτή την απόφαση. Σύμφωνα με τις δημοσιοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, η εταιρία παρουσίασε στη χρήση του 2011 ζημίες ύψους 7,8 εκατ. ευρώ, ενώ το ίδιο διάστημα οι συνολικές υποχρεώσεις της διαμορφώθηκαν στα 53,1 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια της NEOSET για τη χρήση του 2011 είναι πολύ χαμηλότερα των συνολικών υποχρεώσεών της και διαμορφώνονται στα 25,5 εκατ. ευρώ (από 33,4 εκατ. ευρώ το 2010).

Ταχύτατες και δυσάρεστες είναι και οι εξελίξεις στις εκδόσεις Λυμπέρης, καθώς στις αρχές του μήνα ανακοινώθηκε σε εργαζομένους και στελέχη ότι ο όμιλος βάζει λουκέτο. Την ίδια ώρα, η εταιρεία Forthnet και το ΙΚΕΑ του Φουρλή, ανακοίνωσαν μειώσεις μισθών στους εργαζομενους τους. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ) «η εργοδοσία της Forthnet επέβαλλε μειώσεις έως και 35% από αυτόν τον μήνα. Όλο το προηγούμενο διάστημα προχώρησε σε απολύσεις συναδέλφων και τώρα περνά σε εξίσωση μισθών προς τα κάτω, εφαρμόζει τα νέα μισθολόγια».

Την ίδια ώρα, η Εθνική Τράπεζα κατείγγειλε τη σύμβαση πίστωσης στην εισηγμένη εταιρεία Τεχνικές Εκδόσεις, με την ενδιαφερόμενη εταιρεια να αρνείται την καταγγελία ως αδικαιολόγητη, δοθέντος ότι ούτε το πιστωτικό όριο είχε εξαντληθεί, οι τόκοι καταβάλλονταν όπως είχε συμφωνηθεί με την τράπεζα και η εταιρεία συνεχίζει έως και σήμερα κανονικά τη λειτουργία της εκδίδοντας όλα της τα προϊόντα - περιοδικά.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki