Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τα 30 ακίνητα που προσφέρονται

Βροχή προκηρύξεων για την αξιοποίηση ακινήτων προωθεί μέσα στον Μάρτιο το Ταμείο Αξιοποίησης με αρχή από τα «φιλέτα» του IBC, της Κασσιόπης, της Αφάντου και των 27 κτηρίων του δημοσίου. Σήμερα αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού για το διεθνές κέντρο τύπου (IBC – Golden Hall). Θα διατεθεί με την μέθοδο πώλησης και επαναμίσθωσης για 90 χρόνια. Αναμένεται η στρατηγική περιβαλλοντολογική μελέτη ενώ έως τον Ιούνιο προγραμματίζεται να εκδοθεί νόμος οριοθέτησης και σχεδιασμού. Ο επενδυτής σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει δικαιώματα και επί του μισθώματος του Golden Hall που διαχειρίζεται η εταιρεία Lamda Development για 40 έτη. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ το ακίνητο κατασκευάστηκε για να στεγάσει το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC) με σκοπό την αναμετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων, η χρήση του κυρίως χώρου του IBC, μετατράπηκε σε εμπορικό κέντρο. Η υπόλοιπη επιφάνεια προοριζόταν για τη δημιουργία Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων. Το σχέδιο περιλαμβάνει το υπάρχον εμπορικό κέντρο και επιπλέον χρήσεις για το κενό τμήμα του κτηρίου, οι οποίες αφορούν κυρίως σε χρήσεις πολιτιστικές (μουσείο), αναψυχής, παιδικής εκπαίδευσης και γυμναστηρίου και δευτερευόντως σε χρήσεις εμπορικές και γραφειακών χώρων.

Η μέθοδος της επιφανείας (διατήρηση κυριότητας γης) έχει επιλεγεί για την περιοχή Κασσιόπη στην Χαλκιδική. Πρέπει να προηγηθεί η μετακίνηση του ραντάρ του ΝΑΤΟ. ΤΟ ακίνητο συνορεύει με τη Χερσόνησο της Κασσιώπης, είναι παραθαλάσσιο, έκτασης 490 στρεμμάτων. Περισσότερο από το ήμισυ αποτελεί ιδιωτική δασική έκταση, ενώ σε αυτό υπάρχει και μία μικρή φυσική λίμνη. Η αξιοποιήσιμη έκταση είναι περίπου 178.000 τ.μ. Το ακίνητο έχει μια ακτογραμμή μήκους περίπου 725μ. Με δεδομένο ότι στην περιοχή του ακινήτου βρίσκονται ιδιοκτησίες υψηλού προφίλ, όπως το κτήμα Rothschild, η δυνατότητα αξιοποίησής του και η απορρέουσα αξία σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα υψηλές. Το ακίνητο προτείνεται για αποκλειστική χρήση ή για ανάπτυξη συγκροτήματος με έμφαση σε παραθεριστικές κατοικίες και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες τουρισμού αναψυχής.

Τα 27 κρατικά κτήρια θα δοθούν για περίοδο 25- 30 ετών με την μέθοδο πώλησης με σύμφωνο επαναγοράς. Στα ακίνητα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα υπουργεία Πολιτισμού, Εξωτερικών, η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, η Ελληνική Στατιστική Αρχή, η Γενική Γραμματεία Τύπου, το Αρχηγείο Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Αλλοδαπών Αττικής και πολλά κτήρια εφοριών ανά την Ελλάδα,

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki