Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ενταξεις στο σχέδιο λόγω αντικειμενικών

Η αλλαγή στις αντικειμενικές αξίες, που θα ισχύουν από το Μάρτιο, θα φέρει… «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων. Που θα κληθούν να πληρώσουν μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ για το 2018.Η αλλαγή των συντελεστών θα φέρει αύξηση μέχρι και 30% στις αντικειμενικές αξίες Κρήτη, Μύκονο, Σαντορίνη, Επτάνησα και Χαλκιδική, σύμφωνα με όσα ανέφερε δημοσίευμα της Real News. Έτσι, οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε παραθαλάσσιες περιοχές, είτε στα νησιά είτε στα αστικά κέντρα, θα βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.Δεν θα είναι αυτή όμως η μοναδική αλλαγή. Η Συντονιστική Αρχή Αξιών σχεδιάζει, σύμφωνα με την εφημερίδα, να αυξήσει το κατώτατο όριο στις περιοχές όπου η αντικειμενική αξία είναι στα 450 ευρώ το τετραγωνικό. Το όριο θα πάει στα 650 ευρώ.Η αλλαγή του ορίου θα φέρει μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ κυρίως στην επαρχία. Η οριζόντια αύξηση, κατά 44%, του κατώτατου ορίου τιμής αφορά δήμους και περιοχές σε όλη την Ελλάδα, από τα Γρεβενά, την Καστοριά, την Πέλλα, την Πρέβεζα, την Κοζάνη, το Σουφλί, µμέχρι τη Σαµοθράκη, τη Θεσσαλία και τη Μονεµβασιά.

 

Νέες αντικειμενικές σε… ζώνες

 

Η αρμόδια επιτροπή σχεδιάζει οι αυξήσεις των συντελεστών στις νέες αντικειμενικές να αφορούν ζώνες και όχι περιοχές. Έτσι, από 10.000 που είναι σήμερα, οι ζώνες θα γίνουν 13.000.

 

Παράδειγμα: Αν σήμερα µια περιοχή έχει τρεις ζώνες µε διαφορετικούς συντελεστές φορολόγησης, µε τις νέες αντικειμενικές οι ζώνες θα γίνουν τέσσερις και η νέα θα έχει αυξημένο συντελεστή!

 

Μεγαλύτερος ΕΝΦΙΑ… παραλιακά

 

Τη μεγαλύτερη αύξηση στους συντελεστές των νέων αντικειμενικών αξιών θα την υποστούν, τα ακίνητα σε παραλιακές περιοχές.

 

Οι σημερινές εμπορικές τους αξίες είναι υψηλές. Μάλιστα, η ψαλίδα µμεταξύ των αντικειμενικών αξιών που ισχύουν και των εμπορικών τιμών είναι μεγάλη. Η διαφορά φθάνει σε κάποιες περιοχές µμέχρι και το 30%.

 

Με τις αλλαγές που έρχονται, μεγαλύτερο φόρο θα κληθούν να πληρώσουν όσοι έχουν ακίνητα σε δημοφιλή νησιά στις Κυκλάδες, όπως στη Μύκονο και στη Σαντορίνη, στην Κρήτη, στα περισσότερα νησιά του Ιονίου (Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ιθάκη), αλλά και στη Χαλκιδική.

 

Περάστε στο… σχέδιο πόλης

 

Ο στόχος από την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ είναι 2,65 δισ. ευρώ. Και το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο να ενταχθούν στο σχέδιο πόλης αρκετά ακίνητα που τώρα είναι εκτός.

 

Εκτός σχεδίου βρίσκονται ακίνητα σε παραθαλάσσιες περιοχές στην Αττική (Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Σαρωνίδα, Λαύριο κ.α.). Στη Θεσσαλονίκη στους δήμους Πανοράματος, Πυλαίας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki