Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Διπλή ανάπλαση :Τέσσερεις παρατάξεις και τέσσερεις απόψεις στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας

grafima-dentra-ktiriaΤέσσερεις παρατάξεις και ισάριθμες απόψεις για την διπλή ανάπλαση. Στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας που συνεδρίασε σήμερα η παράταξη του κ. Κακλαμάνη τη  χρακτήρισε την πρόταση θετική. Ο κ. Σκανδαλίδης ζήτησε να μειωθεί ακόμα περισσότερο ο συντελεστής δόμησης. Ο κ. Αξελλος την χρακτήρισε εκτός πλαισίου της απόφασης του ΣτΕ και ο κ. Λάμπρου ζήτησε να μη γίνει το γήπεδο του ΠΑΟ σε δημόσια γης. Αναλυτικά  ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης  ζήτησε από το σώμα να αποφασίσει αν θεωρεί θετικό τον τρόπο που το Υπουργείο αποφάσισε να προωθήσει το πρόγραμμα της Διπλής ανάπλασης και ως προς το σχεδιασμό και ως προς τις διαδικασίες.
Ο επικεφαλής της παράταξης η "Αθήνα Αλλάζει" κ. Κώστας Σκανδαλίδης τόνισε ότι το υπουργείο προχώρησε γρήγορα και αποτελεσματικά και πρότεινε ο ήδη μειωμένος συντελεστή δόμησης για το εμπορικό κέντρο από 1,6 στο 1,2 να μειωθεί περισσότερο , στο 0.8 και με τη διαφορά να κατασκευαστεί γήπεδο μπάσκετ .
Ο Επικεφαλής της "Ανοιχτής Πόλης " κ. Ρήγας Αξελός επεσήμανε ότι τα κινήματα των πολιτών αποκλείστηκαν από τη συζήτηση που του υπουργείο και πρόσθεσε ότι και η νέα ρύθμιση βρίσκεται εκτός του πλαισίου της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της "Συμπαράταξης για την Αθήνα" κ. Στέλιος Λάμπρου υπογράμμισε ότι τα έργα στο οποία προσβλέπει ο δήμος και το υπουργείο έχουν στόχο το ιδιωτικό κέρδος και κατέληξε ότι η "Συμπαράταξη" δεν δέχεται να γίνει γήπεδο του Παναθηναϊκού σε δημόσια γη.
Η πρόταση της δημοτικής αρχής εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο με 32 ψήφους υπέρ, 7 κατά, 3 αποχές και δυο απόντες.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki