Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τρέχουν τα έργα για την ανάπλαση της Αθήνας

Εντός του τρέχοντος μηνός αναμένεται να προκηρυχθεί ο πρώτος από τους τρεις μεγάλους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς που φιλοδοξούν να αλλάξουν την εικόνα της πόλης της Αθήνας. Οι διαγωνισμοί αυτοί θα απευθύνονται ως επί των πλείστον σε ελληνικά γραφεία.

Το σύνολο και των τριών διαγωνισμών αναμένεται να έχει προκηρυχθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους.

Ειδικότερα:

Ο πρώτος διαγωνισμός θα αφορά την κατάθεση πρωτότυπων ιδεών ανάπλασης δέκα περιοχών του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Οι προτάσεις θα αφορούν τρόπους αναβάθμισης, με έμφαση στην αναβίωση των δημοσίων χώρων και στην ιστορικότητά τους, στην πρόταξη της βιώσιμης κινητικότητας και στην επιπλέον ανάπτυξη χώρων πρασίνου. Η προκήρυξη θα πραγματοποιηθεί από την «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» υπό την εποπτεία των αρμόδιων Υπουργών, Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη και Επικρατείας κ. Αλέκο Φλαμπουράρη. Ήδη  εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του διαγωνισμού ύψους 217.000 ευρώ και η ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο δεύτερος διαγωνισμός θα αφορά την αναβάθμιση της οδού Πειραιώς και ο τρίτος την άμεση επισκευή και επαναλειτουργία του θεάτρου Λυκαβηττού.

Στόχος είναι οι τρεις παραπάνω διαγωνισμοί να προκηρυχθούν κλιμακούμενα με διαφορά περίπου δύο μηνών ο ένας από τον άλλον, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα της μέγιστης δυνατής συμμετοχής αρχιτεκτονικών γραφείων.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki