Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

"Τρέχουν" οι δασικοί χάρτες

Από τους ΟΤΑ της Ανατολικής Αττικής που ήταν στο περίγραμμα της φωτιάς του 2009 θα ξεκινήσει η κατάρτιση των δασικών χαρτών .Η πρώτη Ανάρτηση Χαρτών θα γίνει το Σεπτέμβριο ενώ στην αρχή του 2011 θα έχουμε τον πρώτο Κυρωμένο Δασικό Χάρτη.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε στην δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες.Ως γνωστόν έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια κατάρτισης Δασικών Χαρτών από το 2000 και σήμερα η διαδικασία είναι σε πλήρη εξέλιξη και σε διαφορετικά στάδια ανά περιοχή.Συγκεκριμένα υπάρχουν περιοχές για τις οποίες έχουν καταρτισθεί Δασικοί Χάρτες με το παλιό καθεστώς , σε άλλους ΟΤΑ είναι σε φάση κατάρτισης από τους μελετητές, σε φάση διόρθωσης, υπό δημοπράτηση και τέλος υπάρχουν και χάρτες που έχουν θεωρηθεί και θα μπορέσουν να αναρτηθούν. Το νομοσχέδιο έρχεται να θεσμοθετήσει το πλαίσιο στο οποίο θα εξελιχθεί όλη αυτή η διαδικασία.

Η διαδικασία

O αρχικός χάρτης που έχει καταρτισθεί από την ανάδοχο εταιρεία, παραδίνεται για έλεγχο και διόρθωση στην οικεία Δ/νση Δασών της περιοχής. Οι διορθώσεις αποστέλλονται στον ανάδοχο για να ενσωματωθούν και ακολούθως επανελέγχεται το παραδοτέο για την ορθή ενσωμάτωση των διορθώσεων πάλι από τη Δ/νση Δασών. Το τελικό παραδοτέο παραλαμβάνεται και θεωρείται από τη Δ/νση Δασών και είναι έτοιμο πλέον για ανάρτηση. Οι χάρτες θα αναρτηθούν σε φυσική και ηλεκτρονική μορφή. Οι πολίτες και μέσα σε διάστημα 45 ημερών, θα μπορούν να υποβάλλουν αντιρρήσεις είτε ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου συμπληρώνοντας μια τυποποιημένη, είτε μέσω ΚΕΠ. Οι αντιρρήσεις επί των δασικών χαρτών, φυσικές και ηλεκτρονικές θα συγκεντρώνονται θα ταξινομούνται και θα αποτυπώνονται στους αναρτημένους δασικούς χάρτες από τα στελέχη των υπηρεσιών των Δ/νσεων Δασών Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αντιρρήσεις σε κάποιο αναρτημένο δασικό χάρτη, ο χάρτης θα κυρώνεται, θα δημοσιεύεται σε ΦΕΚ και θα είναι πλέον οριστικός.Όταν υπάρχουν αντιρρήσεις, αυτές θα εξετάζονται από την τριμελή επιτροπή αντιρρήσεων.Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν ικανοποιηθεί από την εξέταση από την επιτροπή αντιρρήσεων, θα έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας. Για την υποβολή αντίρρησης θα προβλέπεται κατ’ αποκοπή το βασικό τέλος το οποίο μπορεί να μεταβληθεί, λαμβάνοντας υπόψη την έκταση της περιοχής για την οποία υποβάλλεται αντίρρηση. Οι αντιρρήσεις που μπορούν να υποβληθούν θα αφορούν αποκλειστικά το χαρακτήρα των εκτάσεων και όχι το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Οι πολίτες μετά το πέρας της προθεσμίας αντιρρήσεων θα δουν να αποφαίνεται η επιτροπή αντιρρήσεων μέσα στο χρονικό διάστημα που προβλέπει ο Νόμος, ήτοι 2 μήνες.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki