Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Στο ευρωδικαστήριο για το περιβάλλον

Τέσσερα κράτη μέλη, μεταξύ αυτών και την Ελλάδα, παραπέμπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Δικαστήριο για παράλειψη μεταφοράς της περιβαλλοντικής νομοθεσίας της ΕΕ στο εθνικό δίκαιο.
Το Βέλγιο παραπέμπεται στο Δικαστήριο σχετικά με τους κανόνες της ΕΕ για τα οχήματα στο τέλος του κύκλου ζωής τους, το Λουξεμβούργο σχετικά με τη νομοθεσία για τα υπόγεια ύδατα και το πόσιμο νερό, η Γερμανία σχετικά με τους κανόνες της ΕΕ για την πρόσβαση και χρήση χωρικών δεδομένων που αφορούν το περιβάλλον και η Ελλάδα σχετικά με τους κανόνες για την υγειονομική ταφή αποβλήτων.
Ο αρμόδιος για το περιβάλλον Επίτροπος κ. Janez Potočnik δήλωσε: «Η περιβαλλοντική νομοθεσία της ΕΕ υπάρχει για να προστατεύει τους πολίτες της ΕΕ και το περιβάλλον. Προτρέπω τα κράτη μέλη που δεν το έχουν πράξει να ενσωματώσουν τις σχετικές διατάξεις στην εθνική τους νομοθεσία το συντομότερο δυνατό.»
Ειδικότερα η Ελλάδα παραπέμπεται για εσφαλμένη εφαρμογή των οδηγιών 2006/12/ΕΚ και 1999/31/ΕΚ, που αφορούν τα απόβλητα και την υγειονομική ταφή των αποβλήτων, αντιστοίχως, λόγω της κακής λειτουργίας του χώρου υγειονομικής ταφής Φυλής-Σκαλιστήρη στην περιοχή της Αττικής. Επιθεώρηση που διεξήχθη στις 12 Δεκεμβρίου 2006 επιβεβαίωσε τις ελλείψεις στη διαχείριση του εν λόγω χώρου υγειονομικής ταφής. Η παραβίαση του δικαίου της ΕΕ αφορά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που απορρέουν από την κακοδιαχείριση.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki