Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Greenpeace εναντίον ΥΠΕΚΑ

Κριτική στην υπουργό Περιβάλλοντος για κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα ασκεί η Greenpeace με αφορμή τη σημερινή, συμβολική κίνηση της υπουργού να «σβήσει» την πρώτη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στην Πτολεμαïδα.
Η Greenpeace καλεί με σημερινή ανακοίνωση την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και τη Διοίκηση της ΔΕΗ να προχωρήσουν στη σύνταξη μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού, ο οποίος:
-Εξασφαλίζει το ταχύτερο δυνατό τον τερματισμό της λειτουργίας των πλέον ρυπογόνων λιγνιτικών μονάδων που επιβαρύνουν το περιβάλλον και την εθνική οικονομία.
-Εγγυάται την οριστική απεξάρτηση της χώρας από το πετρέλαιο στην ηλεκτροπαραγωγή και τον τερματισμό της λειτουργίας όλων των πετρελαϊκών μονάδων.
-Ορίζει ως βασικό πυλώνα της ενεργειακής στρατηγικής της χώρας την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
-Υπηρετεί το όραμα της μετάβασης έως τα μέσα του αιώνα σε ένα ενεργειακό μοντέλο μηδενικού άνθρακα.
«Το συμβολικό κλείσιμο του διακόπτη, αν δε σηματοδοτεί την απαρχή μιας άλλης εποχής για το ενεργειακό μέλλον της χώρας μας, υποβιβάζεται σε μία επικοινωνιακή άσκηση χωρίς περιβαλλοντικό και οικονομικό αντίκρισμα», επεσήμανε ο Δημήτρης Ιμπραήμ, συντονιστής εκστρατειών στο ελληνικό Γραφείο της Greenpeace.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki