Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Περιβαλλοντική πιστοποίηση για μονάδες της ΔΕΗ

Οι θερμικοί Σταθμοί  παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ Κομοτηνής, Αγίου Γεωργίου και Κερατέας –  Λαυρίου, καθώς και το Υδροηλεκτρικό  Συγκρότημα Νέστου πιστοποιήθηκαν κατά το διεθνές πρότυπο περιβαλλοντικής  διαχείρισης ISO 14001:2004.
Όπως ανακοίνσε  η ΔΕΗ, ήδη κατά το ίδιο πρότυπο έχουν πιστοποιηθεί οι Ατμοηλεκτρικοί Σταθμοί (ΑΗΣ)  Χανίων, Αγίου Δημητρίου, Μελίτης, Αμυνταίου και Καρδιάς.
Η εγκατεστημένη  ισχύς των πιστοποιημένων κατά ISO Σταθμών αντιστοιχεί στο 55% περίπου της συνολικής εγκαταστημένης ισχύος της ΔΕΗ, ενώ η παραχθείσα από αυτούς ηλεκτρική ενέργεια ανήλθε κατά το έτος 2009 στο 60,3%, της συνολικής παραγωγής της.
Εξάλλου, έχουν ήδη  αναπτυχθεί και εφαρμόζονται Συστήματα  Περιβαλλοντικής Διαχείρισης στους ΑΗΣ Μεγαλόπολης Α’, Μεγαλόπολης Β’, Ρόδου και Αλιβερίου και στον Υδροηλεκτρικό Σταθμό (ΥΗΣ) Λάδωνα. Και για αυτούς τους πέντε Σταθμούς Παραγωγής αναμένεται σύντομα η έκδοση των πιστοποιητικών.
Τα πλεονεκτήματα από την εφαρμογή Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης στους Σταθμούς Παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ, είναι :
1.Βέλτιστη διαχείριση των φυσικών πόρων και των πρώτων υλών, με θετικές επιπτώσεις τόσο στο περιβάλλον όσο και στην οικονομική αποτελεσματικότητα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
2.Καθορισμός με απόλυτη σαφήνεια των αρμοδιοτήτων και υπευθυνοτήτων των στελεχών και του προσωπικού σε σχέση τις δραστηριότητες που έχουν περιβαλλοντική διάσταση.
3.Απαίτηση από τους πάσης φύσεως εξωτερικούς συνεργάτες (εργολάβους, προμηθευτές, κ.λπ.) να διαθέτουν τις προβλεπόμενες άδειες και πιστοποιήσεις για το υπό εκτέλεση έργο ή προμήθεια και να τηρείται η σχετική Περιβαλλοντική Νομοθεσία, κ.λπ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki