Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ημιυπαίθριοι: Στα 1000 ευρώ αμοιβή μηχανικού και υπόλοιπα...

Με τις ευλογίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «κλείδωσε» στα 1.000 ευρώ ανά ιδιοκτησία η ελάχιστη αμοιβή των μηχανικών και η  δήλωση των ημιυπαίθριων. Το υπουργείο εξέδωσε σήμερα νέα εγκύκλιο για το θέμα των ημιυπαίθριων και μαζί με την εγκύκλιο κοινοποίησε στις Πολεοδομίες το έγγραφο του ΤΕΕ, με ημερομηνία 31 Μαίου, που καθορίζει την ελάχιστη αμοιβή. Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι ποια θα είναι η ανταπόκριση των ιδιοκτητών ημιυπαίθριων μετά από όλα αυτά.
Η εγκύκλιος αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε διαδικαστικά θέματα των αιτήσεων, διευκρινήσεις σχετικά με τους χώρους της οικίας και πώς υπολογίζονται και για τα χρονικά περιθώρια για την υποβολή των δικαιολογητικών.
Σε ότι αφορά στη διαδικασία πληρωμής παραβόλων και προστίμων από τους πολίτες που θέλουν να ενταχθούν στη ρύθμιση, διευκρινίζει τα εξής:
-Τα παράβολα καταβάλλονται στις ΔΟΥ όλης της χώρας, στον κωδικό 3741.
-Σχετικά με τις αμοιβές των μηχανικών του ΤΕΕ η πληρωμή τους γίνεται στην Εθνική Τράπεζα.
-Η καταβολή των προστίμων γίνεται σε όλες τις τράπεζες που έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση του ΥΠΕΚΑ και συμμετέχουν στη διαδικασία είσπραξης "Ειδικού Προστίμου Διατήρησης Ρυθμιζόμενων Χώρων".
Ειδικά για τις τράπεζες, σημειώνεται ότι θα ενεργοποιήσουν τη συμμετοχή τους στη διαδικασία είσπραξης του προστίμου και θα δέχονται πολίτες για τις σχετικές συναλλαγές από τις 12 Ιουλίου 2010 και μετά. Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τους ενδιαφερόμενους πολίτες να αρχίσουν από τώρα τις διαδικασίες ένταξης στη ρύθμιση και την προεργασία για όλα τα προηγούμενα βήματα μέχρι να φτάσουν στην πληρωμή του προστίμου στις τράπεζες.
Συνημμένα το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου και το έγγραφο του ΤΕΕ για τις αμοιβές των μηχανικών.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki