Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πολιτικές αψιμαχίες για τους ημιυπαίθριους

Για επιχείρηση νομιμοποίησης κάθε είδους οικοδομικής αυθαιρεσίας από πλευράς της Κυβέρνησης, κάτω από τον πολυφορεμένο μανδύα της «πράσινης ανάπτυξης» έκανε λόγο ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Σ. Καλογιάννης μιλώντας στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής όπου συζητείται το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τίτλο: «Ταυτότητα κτιρίων, αυθαίρετες υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσης, προγράμματα μητροπολιτικών αναπλάσεων».
Ο κ. Καλογιάννης μεταξύ άλλων ανέφερε πως μετά από αδικαιολόγητη καθυστέρηση έξι μηνών το ΥΠΕΚΑ επαναφέρει επί της ουσίας την ρύθμιση του ΥΠΕΧΩΔΕ για τους ημιυπαίθριους (Ν. 3775/ 2009) τροποποιημένη προς το χειρότερο, προσθέτοντας πως είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η πρόταση του ΥΠΕΚΑ αναφέρεται και σε ρύθμιση διατήρησης αυθαίρετων χώρων μεγαλύτερων των 75 τετρ. μέτρων.
Επίσης ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. τόνισε ότι η Κυβέρνηση επιβάλει ειδικό πρόστιμο διατήρησης αυθαίρετου μειωμένο σε ορισμένες περιπτώσεις από το αντίστοιχο του Ν. 3775/ 2009, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως με τον τρόπο αυτό το Υπουργείο Περιβάλλοντος αυξάνει την περιβαλλοντική επιβάρυνση και επιβραβεύει την αυθαιρεσία.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki