Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ημιυπαίθριοι:"Καμπάνα: έως 14% της αντικειμενικής αξίας τους για την νομιμοποίηση

leftaΜε τη  καταβολή ενός ποσού με βάση την αντικειμενική αξία οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να νομιμοποιούν τους ημιυπαίθριους. Αυτό είναι ένα απο τα σενάρια που εξετάζουν οι αρμόδιες του υπουργείου Περιβάλλοντος στα πλαίσια της διαμόρφωσης της τελικής πρότασης για τους ημιυπαίθριους που θα ανακοινωθεί μετά το Πάσχα. Το σενάριο αυτό προβλέπει ότι , ένα απο τα πιθανά ενδεχόμενα είναι η καταβολή ποσού  8% - 14% της αντικειμενικής αξίας
Η νομιμοποίηση θα αφορά όλους τους ημιυπαίθριους που βρίσκονται εντός του εγκεκριμένου περιγράμματος της οικοδομής. Θα εξαιρούνται φυσικά όλα τα αυθαίρετα κτίσματα. Στη ρύθμιση θα συμπεριληφθούν και οι αλλαγές χρήσης σε υπόγειους χώρους, ενδεχομένως και οι επεκτάσεις των οικοδομικών αδειών που βρίσκονται εντός του εγκεκριμένου περιγράμματος του κτηρίου. Εκτός απροόπτου δεν θα υπάρχει πρόβλεψη για κλειστούς χώρους που έχουν μετατραπεί σε καταστήματα κ.λπ. Οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν το εφάπαξ πρόστιμο και η ιδιοκτησία τους θα εξαιρείται από την κατεδάφιση (και φυσικά από τα πρόστιμα διατήρησης) και θα μπορούν να μεταβιβαστούν.
Ο ημιυπαίθριος θα προσμετράται και τυπικά πλέον στην έκδοση δανείων, καθώς και στο ΕΤΑΚ και στις εισφορές σε ΔΕΗ και δημοτικά τέλη.
Στη ρύθμιση  θα προβλέπεται ότι θα καταλήγουν στο «Πράσινο Ταμείο».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki