Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΚΕΡΚΥΡΑ:Αλλαγές στις άδειες επέμβασης στη παλιά πόλη

Η σύσταση του Φορέα Διαχείρισης της παλιάς πόλης (στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που απορρέουν από την ένταξη της Κέρκυρας στον Κατάλογο της UNESCO) ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε  στο Υπουργείο Πολιτισμού.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι ο Φορέας θα έχει τον τύπο προγραμματικής σύμβασης και θα συμμετέχουν σε αυτόν, τα Υπουργεία Πολιτισμού, Υποδομών και Περιβάλλοντος, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Δήμος Κερκυραίων και κοινωνικοί φορείς που θα προταθούν από το Δήμο, όπως είναι το Τεχνικό και το Εμπορικό Επιμελητήριο. Αντικείμενο του Φορέα θα είναι ο συντονισμός των ενεργειών για την υλοποίηση των δράσεων που προβλέπει το Σχέδιο Διαχείρισης.
Στη συνάντηση συζητήθηκε και το ζήτημα αδειοδοτήσεων των επεμβάσεων ήσσονος σημασίας στα κτίρια της παλιάς πόλης, για το οποίο το Υπουργείο θα προωθήσει νέα νομοθετική ρύθμιση που θα προσδιορίζει την έννοια της «ήσσονος» σημασίας, των οποίων επιλαμβάνεται η τοπική εφορεία και όχι το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων
Ο κ. Μικάλεφ ζήτησε, επίσης, από το Υπουργείο, την παραχώρηση στο Δήμο της υπογεφύρειας αίθουσας του Παλιού Φρουρίου, αφού προηγουμένως αποκατασταθεί, ενώ ακόμη συζητήθηκε το έργο των ποδηλατοδρόμων για το οποίο ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να κατατεθούν τροποποιήσεις της αρχικής μελέτης στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων μνημείων. Ζήτησε επίσης την επίσημη παράδοση της πτέρυγας των ανακτόρων που στεγάζεται η Δημοτική Πινακοθήκη.
Ο Δήμαρχος ζήτησε επίσης την έγκριση για την υποβολή στο ΕΣΠΑ της πρότασης του έργου αποκατάστασης του Φοίνικα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki