Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ημιυπαίθριοι:Πληρώστε για καλο σκοπό

sfyri-dikastiΤην νομιμοποίηση των παράνομων ημιυπαίθριων χώρων μέσω καταβολής χρηματικού ποσού που θα χρηματοδοτεί περιβαλλοντικές δράσεις θα προβλέπει η νέα πρόταση που επεξεργάζεται το επιτελείο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τους ημιυπαίθριους χώρους.

Στόχος του αρμόδιου υπουργείου είναι να εξαλείψει τους νομικούς κινδύνους που δημιουργούσαν οι τακτοποιημένοι οικονομικά ημιυπαίθριοι, αλλά πολεοδομικά αυθαίρετοι.

“Σήμερα υπάρχουν μαγαζιά χωρίς καμία πολεοδομική παράβαση, που δεν μπορούν να πάρουν άδεια αλλαγής χρήσης, γιατί κάποιος στον πέμπτο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας έχει τακτοποιήσει ημιυπαίθριο και από τη στιγμή που η άδεια της οικοδομής είναι κοινή το μαγαζί, πλέον, έχει πρόβλημα” σημείωσε σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Θ. Μωραϊτης στο πλαίσιο της ομιλίας του στη Βουλή για τους ημιυπαίθριους.

Την ίδια στιγμή, το νέο νομοσχέδιο για τους ημιυπαίθριους θα αντιμετωπίζει συνολικά το φαινόμενο της αυθαίρετης δόμησης. Ως αποτέλεσμα, θα επιβάλλονται “τσουχτερά” πρόστιμα σε όσους κατασκευάζουν αυθαίρετους ημιυπαίθριους χώρους.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki