Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ξεκινά η Ηλεκτρονική Ταυτότητα

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι το πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων είναι ήδη σε κανονική λειτουργία από την 1/1/2021, καθώς και ότι ενημερωτικό υλικό διατίθεται στη διεύθυνση https://web.tee.gr/e-building/anakoinoseis/. Σύμφωνα με το Υπουργείο, στο άμεσο μέλλον θα ξεκινήσει η υποχρεωτική λειτουργία της Ταυτότητας Κτιρίων.

 

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει χαρακτηρίσει την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου (ΗΤΚ) ως «θεσμό μείζονος σημασίας για το δημόσιο συμφέρον, την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης και την προστασία της ιδιοκτησίας που παρέμενε στον “πάγο” από το 2010».

 

Με βάση το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, υποχρεώνονται να εκδώσουν Ηλεκτρονική Ταυτότητα:

 

■ Τα υφιστάμενα κτίρια την ώρα που γίνεται μεταβίβασή τους.

 

■ Τα νέα κτίρια και διηρημένες ιδιοκτησίες για τα οποία εκδίδονται νέες οικοδομικές άδειες.

 

■ Αυθαίρετα κτίσματα που ολοκληρώνουν τη διαδικασία τακτοποίησης.

 

Προκειμένου να εξοικειωθούν οι μηχανικοί με το νέο θεσμό και την ηλεκτρονική πλατφόρμα, το ΤΕΕ θα πραγματοποιήσει σειρά ενημερωτικών Διαδικτυακών Παρουσιάσεων με θέμα την Ταυτότητα Κτιρίων. Η πρώτη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14/1/2021 στις 16:00.

 

Κάθε παρουσίαση θα έχει περιορισμένες θέσεις στη σχετική διαδικτυακή πλατφόρμα, δηλαδή θα συμμετάσχουν μέχρι 250 μηχανικοί και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής, ενώ ταυτόχρονα θα μεταδίδεται διαδικτυακά. Η παρουσίαση θα είναι διαθέσιμη ελεύθερη για όλους μετά την ολοκλήρωσή της από τα μέσα του ΤΕΕ. Σε περίπτωση που υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για συμμετοχή, η παρουσίαση θα επαναληφθεί, με ανακοίνωσή τους στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ και στην ενότητα της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίων.

 

Όσοι μηχανικοί επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να συμπληρώσουν το σχετικό αρχείο που θα βρουν στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ και να το αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki