Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πέντε εκκρεμότητες "πνιγούν" την αγορά

Βραχνάς για την αγορά ακινήτων είναι οι εκκρεμότητες που υπάρχουν σε μία σειρά πολεοδομικών και χωροταξικών θεμάτων τα οποία αφορούν την υλοποίηση του νόμου για τις οικοδομικές άδειες, τον οικοδομικό κανονισμό αλλά και τις χρήσεις γης και την εξοχική κατοικία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ οι μεγάλες εκκρεμότητες είναι :

1.Νέο πλαίσιο έκδοσης αδειών δόμησης: Εκκρεμούν υπουργικές αποφάσεις και ερμηνευτικές εγκύκλιοι για την υλοποίηση του Νόμου και την εξάλειψη παρερμηνειών.

2. Νέος Οικοδομικός Κανονισμός :Εκκρεμούν υπουργικές αποφάσεις και ερμηνευτικές εγκύκλιοι για την υλοποίηση του Νόμου και την εξάλειψη παρερμηνειών.

3. Χωροταξικό για τον Τουρισμό: Τον Μάρτιο του 2012 τέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για την αξιολόγηση και τροποποίηση του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδίου και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό (ΦΕΚ 1138/τ.Β/11.6. 2009), μετά από πολύμηνη επεξεργασία και αξιολόγηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και του ΥΠΠΟΤ. Το τελικό κείμενο ήταν έτοιμο για να υποβληθεί επίσημα για γνωμοδότηση στους εμπλεκόμενους φορείς και στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης αλλά αποφασίστηκε να παραμείνει σε εκκρεμότητα για την επόμενη κυβέρνηση.

4. Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής: Μετατίθεται, για μετά της εκλογές, η θεσμοθέτηση του νέου Ρυθμιστικού της Αθήνας/ Αττικής.

5.Τροποποίηση Π.Δ. χρήσεων γης :Η θεσμοθέτηση θα γίνει από την νέα κυβέρνηση

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki