Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΛΑΡΙΣΑ:Ηλεκτρονική ...πολεοδομία

Γραφειοκρατία τέλος για τους πολίτες εκείνους, αλλά και για τους μηχανικούς,  που προσέρχονται στην Πολεοδομία της  Νομαρχίας Λάρισας προκειμένου να πάρουν πιστοποιητικά χρήσης γης, πράξεις εφαρμογής, πιστοποιητικά αρτιότητας οικοπέδου κλπ.
Η Πολεοδομία της Νομαρχία Λάρισας προχωρά ήδη στη ψηφιοποίηση των αρχείων της ώστε να μπορεί άμεσα να παρέχει τα στοιχεία που ζητούν οι πολίτες με ηλεκτρονικό τρόπο και χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγει στους παλιούς και πολυκαιρισμένους χάρτες της.
Το σημαντικό αυτό έργο, βρίσκεται ήδη στην τελική του ευθεία και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι
Πιο συγκεκριμένα η Διεύθυνση Πολεοδομίας της Νομαρχίας Λάρισας υλοποιεί το έργο “Ηλεκτρονική Πολεοδομία: Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της Χώρας”.
Το έργο αποτελεί τμήμα μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης (Ηλεκτρονική Πολεοδομία) και έχει στόχο την αναβάθμιση της λειτουργίας των Πολεοδομικών Υπηρεσιών των Νομαρχιών της Ελλάδας.
Συνίσταται στη δημιουργία Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών και Χωρικής Βάσης Δεδομένων  όπου θα περιλαμβάνονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με τη δόμηση (ΣΧΟΟΑΠ, ΓΠΣ, ρυμοτομικά σχέδια, πράξεις εφαρμογής, πολεοδομική νομοθεσία) .
Η ψηφιοποίηση των αρχείων θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των πληροφοριών, στον περιορισμό του χρόνου διεκπεραίωσης υποθέσεων, στη διευκόλυνση του έργου των μηχανικών, στην απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών .
Οι πολίτες, οι επαγγελματίες αλλά και  οι υπηρεσιακοί παράγοντες θα έχουν άμεση πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που θα χρειάζονται γεγονός που σημαίνει λιγότερη γραφειοκρατία, περιορισμός του χρόνου αναμονής, αποτελεσματικότερη εποπτεία από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς  και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki