Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Παράταση σε οικοδομικές άδειες

Παρατείνεται κατά τρία έτη η ισχύς των οικοδομικών αδειών, οι οποίες δεν είχαν λήξει την 1.3.2012 (ημερομηνία έναρξης ισχύος του ν.4030/11) δεδομένης της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας. Επίσης για τον ίδιο λόγο δίνεται η δυνατότητα ολοκλήρωσης των όψεων και της στέγης του κτιρίου μέχρι τις 31/12/2014 για παλαιές άδειες προκειμένου να μπορέσουν στη συνέχεια να αναθεωρηθούν. Τέλος ορίζεται σε τέσσερα έτη, από την έναρξη ισχύος του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού , η προθεσμία έκδοσης της οικοδομικής άδειας στην περίπτωση που έχει κατατεθεί πλήρης φάκελος μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου 4030/2011 και αφορά έργο σε κηρυγμένο παραδοσιακό οικισμό, ιστορικό διατηρητέο οικισμό και οικιστικό σύνολο, που έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Συγκριμένα στο νομοσχέδιο για τον ΝΟΚ που κατατέθηκε στην Βουλή οι σχετικές διατάξεις του άρθρου 30 προβλέπουν:

«…5. Η ισχύς των οικοδομικών αδειών, οι οποίες δεν είχαν λήξει την 1.3.2012 (ημερομηνία έναρξης ισχύος του ν.4030/11) παρατείνεται κατά τρία έτη.

6. Παρατείνεται η ισχύς των οικοδομικών αδειών, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 3α του άρθρου 6 του από 8.7.93 ΠΔ (ΦΕΚ Δ 795), έως και τις 31.12.2014, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι όψεις και η τυχόν στέγη του κτιρίου και να ενταχθούν στην παράγραφο 4γ του άρθρου 6 του νόμου 4030/11. Για τις εργασίες αυτές δεν απαιτείται έκδοση αναθεώρησης οικοδομικής άδειας, παρά μόνον έγγραφη ενημέρωση της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης, η οποία γνωστοποιείται στο οικείο αστυνομικό τμήμα.».

7. Στο τέλος της παραγράφου 3 του άρθρου 45 του νόμου 4030/2011 προστίθεται εδάφιο, το οποίο έχει ως εξής : «Στην περίπτωση των κηρυγμένων παραδοσιακών οικισμών, των ιστορικών διατηρητέων οικισμών και των οικιστικών συνόλων, που έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία, η προθεσμία του προηγούμενου εδαφίου είναι τέσσερα έτη και αρχίζει από την έναρξη ισχύος της παρούσας.».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki