Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τι αλλάζει στην πολεοδομική πολιτική

Ενα ασφυκτικό χωροταξικό και πολεοδομικό κλοιό που θα διευκολύνει τις μεγάλες επενδύσεις στην αγορά ακινήτων αλλά που θα περιορίζει τις δυνατότητες αξιοποίησης της μικρής ακίνητης περιουσίας σε γη καλείται να υιοθετήσει άμεσα η Κυβέρνηση . Αναλυτικά , στο μνημόνιο προβλέπονται άμεσα οι εξής νομοθετικές ρυθμίσεις: Η Κυβέρνηση υιοθετεί νομοθεσία προκειμένου:

(α) να απλουστεύσει και να μειώσει τον απαιτούμενο χρόνο για τις πολεοδομικές διαδικασίες,

(β) να επικαιροποιήσει και να κωδικοποιήσει τη νομοθεσία για τα δάση, τις δασικές εκτάσεις και τα πάρκα. [3ο τρίμηνο 2012] Υιοθετεί επίσης νομοθετικά μέτρα για τη διαχείριση των βιομηχανικών επικίνδυνων αποβλήτων [2ο τρίμηνο 2012]και αδειοδοτεί τουλάχιστον δύο χώρους διάθεσης επικίνδυνων αποβλήτων έως το [4ο τρίμηνο 2012].

Η Κυβέρνηση επίσης είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στην αναθεώρηση και τροποποίηση της γενικής νομοθεσίας περί πολεοδομίας και χωροταξίας, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ευελιξία στην αξιοποίηση ακινήτων για ιδιωτικές επενδύσεις και στην απλούστευση και επιτάχυνση των χωροταξικών σχεδίων. [3ο τρίμηνο 2012]. Επίσης στα πλαίσια διευκόλυνσης στην εκποίηση της δημόσιας γης αναλαμβάνει την υποχρέωση : "της ανακατανομής χρήσεων γής, και της εκζήτησης των εγκρίσεων του Συμβουλίου των Εμπειρογνωμώνων και του Ελεγκτικού Συνεδρίου".

Όπως είναι εμφανές, όχι μόνο δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη για την προστασία της μικρής περιουσίας περιουσίας σε γη , αλλά αντίθετα η πολιτική των πολεοδομικών και χωροταξικών ρυθμίσεων οδηγεί σε απαξίωση της ώστε το κόστος απόκτησης γης απο "επενδυτές" να μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki