Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η αλήθεια για τα εκτός σχεδίου

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρέπει να ελέγξουμε και να περιορίσουμε σταδιακά την εκτός σχεδίου δόμηση… Ήδη, υπάρχει ένα Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο πάει σε αυτή την κατεύθυνση. Αλλά αυτό το οποίο είναι τώρα σε διαβούλευση, δεν απαγορεύει την εκτός σχεδίου δόμηση, όπως λανθασμένα υποστηρίζουν ορισμένοι …γιατί αφορά στις περιοχές, οι οποίες είναι σε χωροταξία μέσα, σας το λέω ξεκάθαρα. Δεν θα πηγαίναμε να απαγορεύσουμε την εκτός σχεδίου δόμηση μέσα από μία διαταξούλα σε ένα Προεδρικό Διάταγμα εν κρυπτώ, για όνομα του Θεού.»

Με αυτό τον τρόπο , ο υπουργός Περιβάλλοντος σε τηλεοπτική συνέντευξη του έδωσε το στίγμα των προθέσεων του υπουργείου του για την εκτός σχεδίου δόμηση. Για να χρησιμοποιήσουμε λοιπόν τον τρόπο διατύπωσης που χρησιμοποιείται στις ανακοινώσεις του υπουργείου του , από όλα τα παραπάνω η δική μας ερμηνεία είναι ότι στις προθέσεις του υπουργείου Πέριβάλλοντος δεν είναι η πλήρης κατάργηση της δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές αλλά ο περιορισμός τους και αυτό μπορεί να γίνει με παρεμβάσεις που αφορούν την αρτιότητα, τους συντελεστές δόμησης αλλά και με διάφορους άλλους τρόπους όπως για παράδειγμα με το χωροταξικό χαρακτηρισμό των περιοχών , την κλίση του εδάφους και με άλλα που μπορεί να εφεύρουν τα «μεγάλα μυαλά» του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο προεδρικό διάταγμα , περιορίζει την την εκτός σχεδίου δόμηση σε συγκεκριμένες περιοχές με βάση το χαρακτηρισμό των χρήσεων γης. Από την ίδια συνέντευξη προκύπτει ότι θα υπάρξει συνολική ρύθμιση μέσω νομοσχεδίου που θα προωθηθεί στην Βουλή. «Δεν θα πηγαίναμε να απαγορεύσουμε την εκτός σχεδίου δόμηση μέσα από μία διαταξούλα σε ένα Προεδρικό Διάταγμα εν κρυπτώ…», είπε ο αρμόδιος υπουργός για το θέμα αυτό.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki