Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πως θα πάρουν ρεύμα τα αυθαίρετα

Για να συνδεθούν τα αυθαίρετα που θα υπαχθούν στην ρύθμιση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας πχ με την ΔΕΗ, θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να παίρνουν βεβαίωση από το ΤΕΕ με την οποία θα πιστοποιείται η καταβολή τουλάχιστον της πρώτης δόσης του ενιαίου ειδικού προστίμου και περιλαμβάνει τα απαραίτητα στοιχεία ταυτοποίησης της ιδιοκτησίας και του κυρίου αυτής. Στην συνέχεια η βεβαίωση αυτή θα υποβάλλεται στον αρμόδιο οργανισμό και στην αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία ώστε να εγκριθούν και να ξεκινήσουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Την διευκρίνηση αυτή έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος σε κείμενο που αφορά σε οδηγίες  σχετικά με τις ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα.

Παράλληλα, στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι οικοδομές που βρίσκονται στα μπετά, μπορούν να υπαχθούν στην ρύθμιση και στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποπεράτωσης τους "εφόσον, οι εργασίες για τις οποίες ζητείται η εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης δεν επαυξάνουν τον κτίσμα σε όγκο". Όμως οι ιδιοκτήτες, ανοίγουν λογαριασμούς με το ΙΚΑ αφού η έγκριση που θα χορηγηθεί από την πολεοδομία θα γνωστοποιηθεί στο ΙΚΑ. Πάντως, ακόμα και αν υπαχθεί άμεσα στη ρύθμιση η οικοδομή, οι εργασίες θα καθυστερήσουν -άγνωστο το πόσο-αφού ακόμα δεν έχουν καθοριστεί τα δικαιολογητικά που απαιτούνται προκειμένου να δοθεί η έγκριση εργασιών.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki