Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το παρασκήνιο για παραδοσιακούς οικισμούς

Το ενδεχόμενο μπλοκάρισμα των μεταβιβάσεων ακινήτων  που βρίσκονται σε παραδοσιακούς οικισμούς αλλά και σε παραδοσιακά τμήματα πόλεων ήταν ο λόγος για τον οποίο κατατέθηκε ψηφίστηκε στη Βουλή, ,η τροπολογία για τις αυθαίρετες κατασκευές σε παραδοσιακούς οικισμούς και κηρυγμένα τμήματα πόλεων. Συγκεκριμένα με το καθεστώς του ελέγχου κατα τις μεταβιβάσεις χιλιάδες ακίνητα δεν θα μπορούσαν να μεταβιβαστούν με αποτέλεσμα να υπάρξει τεράστια πίεση απο τους ιδιοκτήτες. Ετσι λοιπον η ρύθμιση κατέστη αναγκαία καθόσον, σύμφωνα με εισηγήσεις νομικών, δεν μπορούσαν πλέον να γίνουν δικαιοπραξίες – μεταβίβαση, πώληση – ακινήτου κατ’ εφαρμογή του Νόμου 4014/2011. Με τη ρύθμιση λύνεται το παραπάνω αδιέξοδο και ταυτόχρονα διασφαλίζεται η προστασία των κηρυγμένων οικισμών αφού:

- Υποχρεωτικά μέσω ειδικής αρχιτεκτονικής επιτροπής που συστήνεται, εγκρίνεται ή απορρίπτεται η ένταξη αυθαίρετης κατασκευής εφόσον δεν εντάσσεται μορφολογικά στην αρχιτεκτονική του οικισμού.

- Όποιες από τις αυθαίρετες κατασκευές μπορούν να ενταχθούν, η ειδική αρχιτεκτονική επιτροπή, εφόσον κρίνει, επιβάλλει εργασίες προσαρμογής στο κτίσμα σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μορφολογία του οικισμού.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki