Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Το χάος της πολεοδομίας

Οι 35.000 σελίδες της πολεοδομικής νομοθεσίας , η υποστελέχωση των πολεοδομιών και τα περιθώρια διαφορετικών ερμηνειών των ίδιων διατάξεων από διαφορετικές πολεοδομίες αποτελούν σήμερα μία πραγματικότητα η οποία πολύ δύσκολα μπορεί να ανατραπεί ώστε η ζωή του πολίτη να γίνει ευκολότερη. Η σημερινή πολεοδομική πραγματικότητα ξεπερνά κάθε φαντασία:

*Στην Αθήνα με τα 6.500 οικοδομικά τετράγωνα ισχύουν 510 διαφορετικοί νόμοι και διατάξεις, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός (ΓΟΚ).

*Στα 550 οικοδομικά τετράγωνα του κέντρου της Πάτρας εφαρμόζονται 20 διατάγματα, ενώ λίγο καλύτερα είναι τα πράγματα στα υπόλοιπα 1.500 τετράγωνα της πρωτεύουσας της Αχαΐας.

*Στη Λάρισα μόνον 171 οικοδομικά τετράγωνα έχουν το ίδιο καθεστώς δόμησης.

*Αποκορύφωμα το Γαλάτσι, όπου εντοπίστηκε ένα οικοδομικό τετράγωνο όπου οι όροι δόμησης περιλαμβάνονται σε δύο διαφορετικά διατάγματα και υπάρχουν άλλα δύο με παρεκκλίσεις!

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό. Παλιότερες καταγραφές του Τεχνικού Επιμελητηρίου είχαν δείξει ότι δεν έχει καλυφθεί το 58% των οργανικών θέσεων, ακόμα και σε μεγάλες πολεοδομίες όπως αυτές της Ανατολικής Αττικής. Μάλιστα, οι ελλείψεις είναι πολύ μεγαλύτερες σε μηχανικούς. Η υποστελέχωση πήρε διαστάσεις επιδημίας με τον «Καλλικράτη» και τις αθρόες μετατάξεις υπαλλήλων στις περιφέρειες αλλά και τις κεντρικές υπηρεσίες.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki