Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Βάζουν φωτιές οι παραδοσιακοί οικισμοί

Χιλιάδες ιδιοκτήτες σπιτιών που βρίσκονται σε παραδοσιακούς οικισμούς, κινδυνεύουν με πρόστιμα ακόμα και με καταδάφιση μέρους του ακινήτου τους. Η εξαίρεση απο τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα των παραδοσιακών οικισμών έχει προκαλέσει πανικό σε τοπικές κοινωνίες καθώς η προοπτική των προστίμων και των κατεδαφίσεων μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου είναι πλέον ορατή.

Μάλιστα στο θέμα έχουν παρέμβει και δήμοι που ζητούν άμεση ρύθμιση. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του δήμου Τήνου , το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα με ο οποίο, ζητά να ενταχθούν στο άνω ευεργέτημα και οι παραδοσιακοί οικισμοί της Τήνου. Οπως μάλιστα επισημαίνεται:

"Αντίθετη εκδοχή θα οδηγούσε σε προφανώς ανεπιεική αποτελέσματα για την Τήνο, η συντριπτική πλειοψηφία των οικισμών της οποίας είναι παραδοσιακοί. Κατ’ επέκταση κάτι τέτοιο και εφόσον τελικώς ισχύσει, θα σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες των περισσότερων οικισμών της νήσου μας, θα στερηθούν τη δυνατότητα να υπαχθούν στις διατάξεις του ευεργετικού αυτού μέτρου, σε αντίθεση με άλλους, πολύ λιγότερους, οικισμούς του ίδιου νησιού, που θα το πράξουν. Επιπλέον, ίσως για την κλίμακα άλλων περιοχών της χώρας να έχει νόημα η εξαίρεση αυτή αλλά για την περίπτωση ενός νησιού όπως η Τήνος, που στο σύνολο σχεδόν των οικισμών του είναι παραδοσιακό και με παμπάλαιους οικισμούς, μια τέτοια εξαίρεση παρίσταται άδικη και κατά τη γνώμη μας ελέγχεται ως παραβιάζουσα την ισότητα μεταξύ των διοικουμένων."

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki