Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αυθαίρετα: Η ρύθμιση

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων θα κληθούν να ενταχθούν στη ρύθμιση και να τα δηλώσουν αν θέλουν... να τα σώσουν. Τα πρόστιμα θα έχουν κοινωνικά, πολεοδομικά και οικονομικά κριτήρια, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα πληρωμής με δόσεις. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων ζητούν 18 διμηνιαίες δόσεις. Επίσης δεν αποκλείεται να προβλεφθεί έκπτωση 10% - 20% στην εφάπαξ καταβολή των προστίμων. Παρά το γεγονός ότι η επεξεργασία της τελικής ρύθμισης δεν έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τα πιθανότατα σενάρια για τον τρόπο που θα γίνει η διαδικασία έχουν ως εξής:

* Οι ιδιοκτήτες κάθε είδους αυθαιρέτου θα πρέπει να μπουν στη ρύθμιση, είτε το ακίνητο είναι πριν το 1983 (περίπου 300.000 αυθαίρετα) είτε μετά (πάνω από 700.000).  Εξαιρούνται τα κτίσματα που βρίσκονται σε «απαγορευμένες» περιοχές όπως οι αιγιαλοί και τα δάση και όσα ανεγέρθηκαν την τελευταία τριετία. Γι' αυτά θα υπάρξει άμεση καταγραφή από τους «ενισχυμένους» επιθεωρητές περιβάλλοντος και έκδοση πρωτοκόλλων κατεδάφισης.

* Ο αρχικός χρόνος δήλωσης των αυθαιρέτων θα είναι 6-8 μήνες, χωρίς να αποκλείεται η παράταση ώστε να ενταχθούν όλο και περισσότεροι.

* Μια πρόταση που μελετά το υπουργείο είναι αυτή που καταθέτει η ΠΟΜΙΔΑ. Οι ιδιοκτήτες προτείνουν το πρόστιμο να υπολογιστεί με ενιαίο συντελεστή, χωρίς κλιμακώσεις και με βάση τον εξής τύπο: το εμβαδόν του αυθαιρέτου επί την τιμή ζώνης επί 10%.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki